CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2002. június 17., hétfő 23:13


A szerelvény mellett tessék vigyázni

Halálmeleg, speciálisak, bősz ordítás


A szerelvény mellett tessék vigyázni


Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Június 17-e van, hétfő, amikor e sorokat írom, egy nappal a Nagy Imre-emléknap után.

Szombathelyen nehéz meleg van. A vasútállomáson is. Kisebbik lányom a barátnőjével annak egri rokonaihoz indult. A "Kanada" nevű "területre" mennek, mint kiderült. A Csebokszári lakótelepről rádióhírekből már hallottam, de hogy Kanada is "befér" Egerbe, ez bizony új volt.

Már az állomáson feltűntek a kettesével nézelődő rendőrök, s a Belvárosba visszafelé haladván továbbra is erős rendőri jelenlétet tapasztaltam. Meglehetősen sok helyen tartottak közúti ellenőrzést valamilyen szempontok alapján félreállítva x autókat, autósokat...

A mentősök is gyakorolták hivatásukat, gyakran hallatszott a sziréna... Ha az újságok hátsóbb számozású lapján a fényképes-keretes vagy csak keretes híreket majd holnap-holnapután megnézzük... biztosan azt fogjuk látni: lényegesen emelkedik a halálozások száma ebben a kemény hőségben, párában...

Ma például láttam egy igen idős, szemmel láthatóan jómódú hölgyet CSUPA MŰANYAG öltözékben! Nyakig gombolt jersey-ruha, nylonharisnya... Istenem! Vörös volt és izzadt - nem csoda!!! Milyen más lett volna, ha lenge, természetes anyagú inget vagy blúzt vesz fel valami szintén nem-műanyag szoknyával, és természetesen a harisnyát is hagyja a csodába!!! Kis csokrocskát vitt, rezgővel, díszeset... esetleg temetőbe... Hajjaj! Ha ilyen meleget, mint ami ma volt, következetesen a műanyag öltözékkel párosít továbbra is... sajnálatos módon nem sokáig látogathatja majd azt a sírt... inkább az ő friss hantját fogják felkeresni szomorú hozzátartozói...

Láttam ma is fekete öltözékű, gyászoló embereket. Minden nyáron így van ez: megdöbbenünk, amikor a legmelegebb időben koromszínben álló-járó emberek látványával kell szembesülnünk. Felemelt mutatóujj, felkiáltójel szerepét játsszák ők életünkben. Jelenlétük szavak nélkül is számon kér: "És Te?? Te egészségesen étkezel? Testedzésre szakítasz időt? Lelked nyugalmát napról napra megleled? Igyekszel jól 'lereagálni' a stresszes helyzeteket? A halál körülötted is ott ólálkodik. Lehetne másképp! Gondold meg!!"

"Zaj" is van Szombathelyen. Versenyzaj, s a versenyekhez kapcsolódó esti kulturális rendezvények - rock-koncertek, tűzijáték - zaja. Június 14-18 között itt rendezik a Speciális Olimpia Ötödik Nemzeti Játékait.

Ha már a hangoknál tartunk, az utóbbi hétben teljesen általános, hogy ablakokból innen-onnan bősz férfiordítás hallatszik ki időnként. Ilyenkor nem kell megijedni - csak a futball világbajnokság meccsét tévén néző szurkoló "kommentárját" halljuk.

A Berzsenyi Dániel Főiskola végzősei június 14-én, azaz múlt pénteken kézhez kapták diplomájukat. A többiek még vizsgázgatnak. Aztán jönnek a felvételizők!!

Mozgásban a város, és még mennyire mozgásban lesz augusztus végén! Ugye, emlékeznek? Savaria Karnevál!!

- gyöngyös -