CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Soproni Ünnepi Hetek

2002. június 17., hétfő 23:32


Soproni Ünnepi Hetek: június 21 - július 14.

Soproni Ünnepi Hetek: június 21 - július 14.

    Gazdag programmal várja a város hazai és külföldről érkező, kikapcsolódni, szórakozni vagy éppen művészi élményre vágyó látogatóit a  negyvenötödik Soproni Ünnepi Hetek. A szervező Pro Kultúra  Sopron Kht. a program összeállításakor mindenkire gondoltak, a bőséges kínálatban sokféle esemény van: kiállítás, színi játék, koncert, szépségverseny...

    A június 21-i nyitónap bővelkedik látványosságokban. Délelőtt Ördögszekér címmel háromnapos  kirakodóvásár kezdődik a Fő téren, délután zenészek, táncosok, óriásbábosok és gólyalábasok vonulnak fel.
    Ünnepi megnyitót dr.Gimesi Szabolcs polgármester mond  A nyitó mulatság zárásaként a Ghymes együttes koncertjének és moldvai táncháznak örülhetnek az érdeklődők.
    Június 22-én kezdődnek a Fertőrákosi Barlangszínház programjai. Lesz Ezeregyév címmel színes történelmi show, megelevenedik a kőfejtőben Puccini Tosca-ja, látható, hallható lesz A trubadúr – mindkét operát olaszul éneklik a művészek –, tapsolhatnak a nézők a Csárdáskirálynő-nek. Kálmán Imre művét a Magyar Állami Operaház és a Budapesti   Operettszínház művészei mutatják be Leblanc Győző rendezésében.
    A színházi játékokon a  Petőfi Színház megújult társulata a Lili bárónő című operettel mutatkozik be.
    A város több pontján jazz, rock, ír népzene és más stílusú koncertek várják az érdeklődőket.
    A komoly zene kedvelői július 2-án a Szent István-templomban a Fidelissima Vegyeskart hallhatják. Július 3-án az evangélikus templomban Skócia legkiválóbb székesegyházi diák- kórusa (St. Mary’s Cathedral) szerepel.
    Ötödikén az Izraeli Ifjúsági Fúvószenekar ad műsort. Július 8-án a Pannonia Európa-termében a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar lép fel s Szólistaparádé című műsorral.
    Évtizedek óta fesztivál a fesztiválban a Régi Zenei Napok. Nívós barokk zenei- és tánckurzusokkal, valamint neves előadókkal június 22. és 29. között lesznek programok.
    A Fő teret július 7-én veszik birtokba a fúvószenekarok. Idén sem marad el a nemzetközi veterán autó-motor találkozó.
    Ugyancsak látványosságot nyújtanak július 13-14-én az osztrák-magyar szépségverseny résztvevői.

B. B.

További információk a Programajánló és a Pro Kultúra Sopron oldalain.