CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 20., csütörtök 00:06


Ülésezik az Euregio West/Nyugat-Pannónia Tanácsa-Úton egy közös jövõ felé:közlekedéslogisztika és közlekedéstelematika-Az amerikai nagykövet találkozott az AKSI-val-Bérletmegújítás a Petõfi Színházban

Soproni hírek, események

Az EUREGIO WEST/NYUGAT-PANNÓNIA T A N Á C S A 2002. jún. 20-án, Sopronban, a Pannonia Med Hotelben tartja ülését
Az EURÉGIÓ  – Burgenland Tartomány, illetve a nyugat-magyarországi Gyõr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék területén megvalósuló –  érdekközösség. Az együttmûködés az “Európai keretmegállapodás a határon átnyúló együttmûködésrõl a területi testületek között” egyezményben kifejezett egyenjogúság alapelvein nyugszik, melyet az Európa Tanács 1980-ban fogadott el és a Határmenti Regionális Tanács eddigi eredményeire épül fel.
A napirendi témák között szerepel a munkacsoportok tevékenységérõl szóló beszámoló, jövõkép, a Fertõ-Hanság Nemzeti Park, mint a világörökség része, statisztikai kiadvány megújított kiadása, új marketing kiadvány, az Eurégio brüsszeli bemutatkozása, a Páneurópai Piknik

Úton egy közös jövõ felé címmel közlekedéslogisztikai és közlekedéstelematikai szimpóziumnak adott otthont Sopron. Az osztrák és magyar szakemberek az EU régió, Eu bõvítés, a regionális és régiókon átívelõ közlekedésfejlesztés mellett a logisztika határokon átnyúló helyzetét és stratégiai kérdéseit is elemezték. A Reginnov Tanácsadó kft. és a Bohmann Events szervezésében megrendezésre kerülõ Sopron-Bécs két-helyszínen zajló tanácskozáson az is elhangzott, hogy a résztvevõk részérõl elképzelhetõ egy határokon átnyúló Európarégió létrehozása.

Az amerikai nagykövet találkozott az AKSI  tagjaival.  Soproni tartozkodása alatt, június 17-én Nancy Goodman Brinker, az USA budapesti nagykövete a délutáni programja során részt vett az Aktív Soproni Ifjak találkozóján. A GYIK-ban megrendezett elõadásra a két éves AKSI meghívására érkezett a nagykövetasszony. Az elõadást az immár egyesületté alakult AKSI vezetõje Strenner Szilárd nyitotta meg. Elõadásában megismerhettük az egyesület eddigi tevékenységeit és jövõképét Sopron kulturális életében. A folytatásban Richard Harill, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) vezetõje méltatta a jövõ ifjúságát, egy általuk kifejlesztett új tanítási módszerrõl, amellyel elõsegítik a fiatalok kommunikációs képességét és életre nevelését.
Nancy G. Brinker nagykövetasszony, aki hivatalba lépése elõtt a mellrák leküzdéséért létrejött non-profit szervezet tagja volt, az európai önkéntesség fontosságáról és az élõ emberekért való közös összefogásért tartott rövid beszédet. „…nemzetközi szinten egyesíteni kell a nemzetek kultúráját és értékeit.”
Az elõadások végén a nagykövetasszony az Amerikai Nagykövetség Elismerõ Oklevelét nyújtotta át az AKSI vezetõségének.
Betuker Botond
 

Soproni Petõfi Színház :bérletmegújításra és bérletváltás. Bérletmegújításra és bérletváltásra várja eddigi és leeendõ közönségét a soproni Petõfi Színház. A 2002/2003 -as évadban a Premier.bérletek napja péntek lesz.
A Medgyeszay-, Csatkai- és Löszl-bérletesek tetszõlegesen csütörtökre, péntekre, szombatra, vagy vasárnapra válthatnak helyeket május 30 és június 24 között.
A Palotay- és a Medgyaszay-bérletek kezdési idõpontja 19.30 óra.
Madách névvel, új szombati bérlettel is bõvült a Petõfi Színház bérletsorozata.
A felújított Liszt Ferenc Konferencia és Kultúrális Központban, a Soproni Kisszínházban három elõadásbõl álló, kisszínházi bérlet is váltható. A nagyszínházi bérleteseknek – a Premier-bérlet kivételével – jelentõs kedvezményben is részük leheta kisszínházi bérletvásárlásnál, amennyiben a bérletmegújítás idõszakában bérletük mellé kisszínházi bérletet is kívának vásárolni.
Kedvezményben részesülnek – a Premier-bérlet kivételével – a nyugdíjasok, pedagógusok, diákok és a nem soproni lakosok.
Bérletváltás ideje: 2002. május 30-július 12. és augusztus 22 - szeptember 20.
A bérletezés elsõ idõszakában részletfizetési lehetõséget is biztosít a soproni Petõfi Színház, amely bérletmegújításra június 25-ig várja régebbi nézõit.
További információk hétköznap 9-17 óra, valamint szombaton 9-12 óra között a Széchenyi tér 17-18 szám alatti jegyirodában, a 99/511-730-as telefonszámon, valamint a Soproni Petõfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Kht. oldalain.

Szer-telenül?! címmel információs füzetet adott ki a Sopronért Egészségügyért Alapítvány támogatásával az ÁNTSZ, a Polgármesteri Hivatal és a Soproni rendõrkaõitányság. A drogfogyasztás megelõzésére szolgáló kiadványt minden soproni iskolába eljuttatják.

XXXIV. Nemzetközi Mûvésztelep nyitja meg kapiut Gyõrött, a Városi Mûvészeti Múzeumban, június 24 és július 14 között. Résztvevõ mûvészek: Gaál József(Magyarország), Hem Raj (India), Szõcs Géza (Magyarország), Jan Mericka (Csehország), Motoda Hishaharu (Japán), Claude Sinte (Belgium), Dominique Paul (Franciaország), Farouk Shehata (Egyiptom), Katarina Slaninkova (Szlovákia), Kestutis Vasiliunas (Litvánia), Kim Bachmann (Svájc), Probir Gubta (India), Riitta Rönkkö (Finnország).