CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 20., csütörtök 14:15


Az Ikva Rádió hírei


A Soproni Ünnepi Hetek sokszínû rendezvénysorozata holnap veszi kezdetét. Már a nyitónap is bõvelkedik látványosságokban. Elkezdõdik a három napos gyermeknéptánc fesztivál és az Ördögszekér elnevezésû kirakodóvásár a Fõ téren, ahol 17.30-tól a Méta együttes ad koncertet. Ezután zenészek, táncosok, óriásbábosok és gólyalábasok felvonulása szórakoztatja a nagyérdemût. 19 órától dr. Gimesi Szabolcs polgármester nyitja meg ünnepélyesen a fesztivált, majd a Ghymes együttes ad koncertet. A megnyitó moldvai táncházzal zárul.

Ma 18.00 órától rendkívüli közgyûlés lesz a Városháza nagy üléstermében, melynek egyik témája a Rózsadomb Szállodafejlesztõ Kft üzletrészének értékesítésérõl szóló elõterjesztés megvitatása.

Kétnapos ünneppel emlékezik meg fennállásának 725. évfordulójáról Nagylózs. A programban tûzoltóverseny, dalostalálkozó, bál és ünnepi nagygyûlés is szerepel.

A GYSEV Rt belföldi vonalain pályaépítési munkáltok miatt a következõ napokban vágányzárakra lehet számítani. Emiatt néhány vonatnál az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják tovább. A vonatok elõbb indulnak, vágányzári menetrend van érvényben. Bõvebb felvilágosítás: 517-212.

A vöröskereszt soproni és helyi szervezete véradásra várja ma 8.00-15.00. óráig a polgármesteri hivatal a szociális otthonok, bölcsõdék, családsegítõ intézet munkatársait a vérellátó intézetben.

A Kisalföld Volán Rt megváltoztatta a legtöbb helyi busz menetrendjét. További információt a következõ telefonszámon kaphatnak az érdeklõdõk: 313-130,311-040.

Villamosítási munkák miatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a Sopron-Szombathely vasútvonalon Sopron és Nagycenk között, az esti órákban, illetve délelõtt is Lövõ és Sopron között. További információt az 517-212-es telefonszámon kaphatnak az utazni szándékozók.

Korábban nem tapasztalt mértékben szaporodtak el a kullancsok a soproni erdõkben. A soproni Lyme szakrendelést április óta 1.600-an keresték fel, míg tavaly, ennek egyharmada volt a forgalom- mondta dr Horváth Zoltán infektológus fõorvos. Az erdõben sétálóktól fokozott figyelmet követel a kullancsveszély.

Nemzetközi bûnüldözési és felderítõi szemináriumot tartanak Sopronban és az ausztriai Traiskirchenben a hét végéig. A Közép-Európai Rendõrakadémia tíz évvel ezelõtt alakult meg, célja a határokon átnyúló szervezett bûnözés elleni közös fellépés.