CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: VOLT - fesztivál

2002. június 21., péntek 10:22


Átadták a VOLTfolió díjakat

Átadták a VOLTfolió díjakat


     Ezzel a díjjal - a felkért kulturális élet szereplői és a közönség szavazatai alapján - az ifjúsági-, kulturális média legjobbjait tüntetik ki. A díjátadó gálán, 10 kategóriában kaptak díjakat a kategória legjobbjai.

    A VOLTfolió Kulturális Médiadíj az ismert kulturális, vagy zenei díjak fordítottja. A "hagyományos" díjak esetében a média képviselőinek (többnyire újságírók és szerkesztők) javaslata és értékelése alapján a művészvilág részesül elismerésben. A VOLTfolió díjjal azokat a médiumokat, médiaszemélyiségeket, műsorvezetőket, szerkesztőket, rovatokat, lapokat és portálokat díjazzák, akik és amelyek az ifjúsági, kulturális tájékoztatás területén - a szavazók szerint - a legjobbak. A VOLTfolió díj szakmai és közönség díj is egyben. A szakmai díjazottak a hazai kulturális közélet több mint 200 felkért szereplője szavazatai alapján kerültek ki. A közönség online, SMS és szavazólapos voksolással dönthetett. Részükről rekordszámú, összesen 61.678 szavazat érkezett.

    Az  esti gálán, a Tháli Színház színpadán „Televíziós műsorvezető" kategóriában a szakmai díjat Philip (VIVA+), a közönségdíjat Aczél Réka (ml) kapta. A „Tv műsor" kategóriában a szakma és a közönség egybehangzóan a Zanzibár (ml) műsorát ítélte a legjobbnak.
A szakma szerint a legjobb „Televízió" a VIVA+, a közönség ebben a kategóriában a díjat az RTL Klub-nak ítélte.
„Rádiós műsorvezető" kategóriában a szakma elismerését Abaházi Csaba (Danubius), a közönségét Jáksó László (Danubius) kapta.
A szakma szerint a legjobb „Rádió műsor" a Hajrá magyarok! (Danubius), a közönség a díjat ebben a kategóriában a Jáksó Hot 20 (Danubius) műsornak ítélte. A szakmai szavazatok alapján holtverseny alakult ki a „Rádió" kategóriában: a Bridge Fm és a Tilos Rádió egyaránt dijazott lett. A közönség a Danubius Rádiót ítélte a legjobbnak. „Magazin" kategóriában a szakma a Wanted Magazint a közönség a Bravo-t jutalmazta. „Újságírók" kategóriában szakmai díjat kapott Uj Péter, a közönség többsége pedig Para-Kovács Imrére voksolt.
A szakmai grémium az „internetes portálok" közül az index.hu-nak ítélte a díjat, míg a közönség az origo-t tartotta érdemesnek a VOLTfolió díjra. „Honlap" kategóriában csak közönségdíj született: az akos.hu weblapnak járt a díj.

    A VOLTfolió gála keretében sor került egy, a Pannon GSM által alapított különdíj átadására is, melyet a Rádió C nyert el. A díj 6 millió forint értéket képvisel, melyet a jövőben egy kulturális műsor készítésére fordíthatnak.



Nagy Árpád <narpad@sopron.hu>