CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 21., péntek 11:25


Az Ikva Rádió hírei


Sopron és Eisenstadt, azaz Kismarton testvérvárosi szerződést ír alá két helyszínen. Elsőként június 22-én, szombaton Eisenstadtban látják el a városok polgármesterei aláírásukkal a testvérvárosi oklevelet. Június 29-én, szombaton a soproni Fő téren is aláírják a testvérvárosi oklevelet a városok első emberei. Az érdeklődőket változatos programok várják majd.

A Soproni Ünnepi Hetek sokszínű rendezvénysorozata ma megkezdődik. Már a nyitónap is bővelkedik látványosságokban. Elkezdődik a három napos gyermeknéptánc fesztivál és az Ördögszekér elnevezésű kirakodóvásár a Fő téren, ahol 17.30-tól a Méta együttes ad koncertet. Ezután zenészek, táncosok, óriásbábosok és gólyalábasok felvonulása szórakoztatja a nagyérdeműt. 19 órától dr. Gimesi Szabolcs polgármester nyitja meg ünnepélyesen a fesztivált, majd a Ghymes együttes ad koncertet. A megnyitó moldvai táncházzal zárul.

A GYSEV Rt belföldi vonalain pályaépítési munkálatok miatt a következő napokban vágányzárakra lehet számítani. Emiatt néhány vonatnál az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják tovább. A vonatok előbb indulnak, vágányzári menetrend van érvényben. Bővebb felvilágosítás: 517-212.

Az ÁNTSZ bezáratta a tómalmi fürdőt, miután több vendégen kiütések jelentek meg a fürdőzést követően. Dr. Amberger Erzsébet, az ÁNTSZ soproni főorvosa elmondta, hogy az orvosi ügyeletek jelentéseit követően zárták be a népszerű fürdőt. Egyelőre ők sem tudják, hogy mi okozhatta a bőrirritációkat, de az elmondások szerint a vízfelületen egy vékony filmréteg vastagságú lepedék úszott, amelyet a fürdőzők vízzel nem, csak szappannal vagy samponnal tudtak lemosni. A vízminta elemzésének eredménye ma délelőtt várható.

A Kisalföld Volán Rt megváltoztatta a legtöbb helyi busz menetrendjét. További információt a következő telefonszámon kaphatnak az érdeklődők: 313-130, 311-040.

Korábban nem tapasztalt mértékben szaporodtak el a kullancsok a soproni erdőkben. A soproni Lyme szakrendelést április óta 1.600-an keresték fel, míg tavaly, ennek egyharmada volt a forgalom - mondta dr Horváth Zoltán infektológus főorvos. Az erdőben sétálóktól továbbra is fokozott figyelmet kérnek a kullancsveszély miatt.

Nemzetközi bűnüldözési és felderítői szemináriumot tartanak Sopronban és az ausztriai Traiskirchenben a hét végéig. A Közép-Európai Rendőrakadémia tíz évvel ezelőtt alakult meg, célja a határokon átnyúló szervezett bűnözés elleni közös fellépés.