CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SzínházVilág

2002. június 24., hétfő 21:45


A soproni színtársulatot köszöntötték a Városházán

A soproni színtársulatot köszöntötték a Városházán

    A Soproni Petőfi Színház új színtársulatát köszöntötte a Tengerdi Antal Sopron alpolgármestere a Városházán.

Tengerdi Antal alpolgármester:  a kultúrának mindig voltak mecénásai Sopronban

    A történelmi hangulatú díszteremben Sopron és a kultúra sajátságosan szoros viszonyáról beszélt, hangsúlyozva, hogy a soproniak mindig is támogatták a művészeteket, a kultúrát. A városnak szüksége van a színházra, mondta a kulturális ügyekért felelős alpolgármester, aki egyben a soproni önkormányzat támogatásáról biztosította a színtársulatot. Tengerdi Antal köszöntőjében azt is kiemelte, hogy a soproni Petőfi Színház országos viszonylatban mindig is a legjobbak közé tartozott.

- A színház átszervezésének lezárása volt a mostani alkalom - nyilatkozta a cyberprerss.sopron.hu -nak Valló Péter, a csaknem tíz éve Sopronban dolgozó, közelmúltban kinevezett színidirektor.
- Készen van a jövő évi programunk, amely részint az itteni hagyományokra, részint bizonyos új elemekre épül. Mindenképpen kihívást jelent minden Sopronban munkához látó színésznek, színházi dolgozónak az, hogy hogyan lehet a város értékőrző hagyományait a korszerű, előremutató színházzal ötvözni . A színészek fele kicserélődött, közöttük sok országos hírnevű művész lép majd jövőre a soproni színpadra.
- Megpróbálunk egy lényegesen irodalmibb alapanyagokra építkező színházi műsort összeállítani. Ez nem azt jelenti, hogy nem látnak majd szórakoztató darabokat a nézők,hanem azt, hogy  a művek színvonalas alkotások lesznek.

Mágel Ágost, az önkormányzat Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságának elnöke, Tengerdi Antal, alpolgármester,
Nyerges Ferenc. a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezető igazgatója és Valló Péter színházigazgató

    Az elmúlt évekhez képest a társulati munka új elemeként említette az igazgató azt, hogy a jövőben a színészek lényegesen többet fognak majd Sopronban próbálni, aminek, mint mondta, hiszi, hogy meglesz az eredménye.
- Remélem, hogy a közönség bizalmát és szeretetét elnyerjük - mondta Valló Péter igazgató.