CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 27., csütörtök 01:38


Köztisztviselõk Napja-Sopron Park átadása-A Nemzeti Könyvtár és a Nemzeti Múzeum-'Az én városom' díjak-Szõlész-borász konferencia

Soproni hírek, események

Köztisztviselõk Napja. A soproni Városháza Dísztermében a Köztisztviselõk Napja alkalmából a városért, a város polgáraiért dolgozókat köszöntötték. Az idén elõször került átadásra a Koltai Miklósné dr. jegyzõ által alapított Sopron Közigazgatásáért Oklevél, amelyet Tóth Józsefné szociális ügyintézõ, Simon Mária, okmányirodai csoportvezetõ, Maráz Lászlóné, számviteli és vagyon-nyilvántartási csoportvezetõ, Rákóczi József sportfelügyelõ, Szóka Sándor útügyi ügyintézõ és Kõhalmi László vagyongazdálkodási irodavezetõ vehetett át. A négy éve alapított Thurner Mihály emlékgyûrût Dr. Becher Rezsõ közigazgatási irodavezetõ kapta. Boros László képviselõ köszöntõjében kiemelte: a kitüntetés rangját emeli, hogy az a munkatársak elismerését tükrözi. Becher Rezsõ munkájának alapelveként említette a tisztességet, az egyenességet, az ügyfélcentrikusságot és az új, a korszerû megoldások iránti fogékonyságot. Sopron város köztisztviselõi az ünnepséget követõen megkoszorúzták Thurner Mihály Városháza elõtti szobrát.

Sopron Park átadása . Ünnepélyes keretek között átadták a Sopron Park lakóparkot. Az ünnepségen dr. Gimesi Szabolcs polgármester és Kuslits Tibor városi fõépítész mellett, Molnár Róbert a Sopron Park kft. ügyvezetõje, projektfelelõse is köszöntötte e megjelenteket. A beruházásról, amely nagyságát tekintve dunántúli viszonylatban egyedülálló Kalmár István a Transelektro Rt. pénzügyi- és kontrolling igazgatója, Papp László, az ÉDÁSZ Rt. Erõmû Szolgáltató kft. ügyvezetõ igazgatója, Dr. Kaesz Mihályné a Postabank és Takarékpénztár Rt. Soproni Fiók igazgatója és Molnár Róbert ügyvezetõ, projektfelelõs sajtótájékoztatón számolt be. Az eseményt a Hotel Sopron Borház VINOSSEUM-ban a Millenniumi Bortrezor bemutatása és borkóstoló zárta.

A Nemzeti Könyvtár és a Nemzeti Múzeum Csütörtökön du. 15 órától Nagycenken kerül megrendezésre gróf Széchényi Ferenc méltatására szervezett emlékülés, mely a Nemzeti Könyvtár és Nemezti Múzeum alapításának 200. évfordulójára emlékezik.

A Soproni Képzõmûvészeti Társaság Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulója tiszteletére meghirdette "Az én városom" címû képzõmûvészeti díjat. A kiállításon, amint arról már írtunk 24 alkotó 34 alkotását láthatja a soproni közönség. A kiosztott díjak mellett június 28-ig a Közönség díjra és a Soproni Képzõmûvészeti Társaság díjára is lehet szavazni.
A díjakat átadják és a közönség-díjra szavazók között 3 képzõmûvészeti alkotást június 29-én, 18 órakor sorsolnak ki a Várkerület 19. szám alatti Várkerület Galériában. Kapcsolódó cikk: Várkerület Galéria - Az én városom -

A szõlészet és  a borászat aktuális kérdései Pénteken Sopronban "A szõlészet és  a borászat aktuális kérdései" címû szakmai konferencia lesz a Hotel Sopronban, amelynek keretében sor kerül a Megyei Borverseny Eredményhirdetésére. Átadásra kerül a MEGYE FEHÉRBORA ÉS A MEGYE VÖRÖSBORA elismerés, amelyek a következõ évben a megyei önkormányzat vendégeinek ajándékaként szerepelnek majd.