CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 27., csütörtök 14:12


Az Ikva Rádió hírei


A Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Rt. és a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány együttmûködési megállapodást írt alá képviseleti iroda létrehozására. Az együttmûködés fõ célja: a kis- és középvállalkozók fejlõdésének hatékonyabb elõsegítése, valamint a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Rt. üzleti aktivitásának megerõsödése a megyében A közös képviseleti iroda révén a kis- és középvállalkozók lehetõségei tovább bõvülnek a finanszírozás és fejlesztési tevékenységek területén, olyan információk közelébe kerülnek, melyeket ezidáig nem, vagy csak nehezen értek el.

Dr Molnár Ágnes gyermekorvos lesz a FIDESZ polgármester jelöltje Sopronban. Ezt jelentette be dr Szájer József tegnap. Az országgyûlés alelnöke szerint az önkormányzati választások után a városnak szüksége lesz az új vezetésre.

Tegnap, 16 órától, 24 órás kosárlabdatornát rendeznek a soproni Sportcentrumban. A szervezõk ezzel a rendezvénnyel szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét az egészséges, drogoktól mentes életmódra.

Felszámolja az ügyfélszolgálati irodát a Höflányi utcában az ÉDÁSZ rt. Az intézkedésre azért van szükség, mert a korábbi üzemvezetõség 1400 négyzetméteres területén az iroda fenntartása rendkívül költséges volt. Az ügyfeleket július nyolcadikától az egyik soproni bevásárlóközponzban várják.

Július elsejétõl a valutaváltóhelyek csak valamely bank ügynökeként, idegennyelv tudású alkalmazottakkal és bekamerázott területen mûködhetnek. Ennek következtében a felére csökkenhet a pénzváltó helyek száma hazánkban.

A GYSEV Rt belföldi vonalain pályaépítési munkálatok miatt a következõ napokban vágányzárra lehet számítani. Emiatt néhány vonatnál, fõleg az esti órákban az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. A vágányzár érinti a Sopron-Budapest, illetve Sopron-Szombathely vasútvonalon utazókat. Bõvebb felvilágosítást az 517-212-es telefonszámon kérhetnek az érdeklõdõk.

Internetes tanfolyamot indít a városi könyvtár augusztusban. A tanfolyamra minden beiratkozott olvasó jelentkezhet július 1-én hétfõn. A tanfolyam díja 1.000 Ft. A könyvtár július 6. és augusztus 4. között zárva tart. A fiókkönyvtárak ez idõ alatt is várják az olvasókat.