CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 27., csütörtök 14:19


A Nyugati Kapu heti hírei

Elhalasztott testületi ülés
Csornán július 4-ére halasztották a képviselõ-testületi ülést. Az ülés változatlan napirenddel; 15 órakor kezdõdik a városháza nagy tanácskozó termében.

Fertõdi koncert
Bogányi Gergely ad hangversenyt holnap 19 órától az Esterházy-kastélyban. A zongoramûvész Haydn-, Chopin- és Liszt-mûveket játszik.

Gyönyörök kútja
A soproni Civitas Pinceszínház péntek esti elõadását nyolc órától láthatják az érdeklõdõk. Holnap ugyanebben az idõben az Ahogy szeretõink jönnek, mennek kerül színre a Templom utcai játszóhelyen.

Közvetlen járat Bécsbe
Június közepétõl közvetlen vonatok közlekednek Gyõr és Bécs között, naponta három szerelvénnyel. December 15-tõl négy pár vonat szállítja az utasokat az osztrák fõvárosba.

Fafaragások
Gombos István fafaragó népi iparmûvész kiállítása június 30-án 17 órától július 14-ig, naponta 10-17 óráig látható a soproni Torony Galériában (Szent György u. 14.).

Környezetvédelmi pályázat
Pályázatot hirdetett a Ford Motor Company a természeti és kulturális örökség díjára. A munkákat október 31-ig lehet benyújtani. Információ a 212-4732-es telefonon kérhetõ a cég sajtóirodájától.

Kortárs litván fotómûvészet
Ezzel a címmel nyílt kiállítás a gyõri Városi Képtárban (Király u. 17.). A tárlatot az érdeklõdõk július 12-ig, hétfõ kivételével naponta 10-18 óráig láthatják.
 

Jubileumi szentmise
Végh György Alfonz, a domonkos rend tagja pappá szentelésének hatvanadik évfordulóját ünnepli. A jubileumi szentmise vasárnap 10 órakor kezdõdik a soproni Domonkos-templomban.

Bélyegkiállítás
Garmisch-Partenkirchen ad otthont mától az Alpok-Adria bélyegkiállításnak. A háromnapos rendezvényen nyolc kiállítási osztályban mutatják be anyagaikat a gyûjtõk.

Drágul a benzin
Hétfõtõl a motorbenzinek ára literenként 13,125 forinttal, a gázolajé 11,25 forinttal drágul a jövedéki adó emelése miatt.

Festmények a Hajnóczy-házban
Végh András Munkácsy-díjas festõmûvész alkotásai szeptember 15-ig láthatók a soproni Hajnóczy-házban. A tárlatot holnap 11 órakor Kováts Albert festõmûvész nyitja meg.

Horvát népviseletek
Ezzel a címmel horvát-magyar nyelvû, reprezentatív fotó- és tanulmánykötet jelent meg. Szerzõi: Ivice Ivankovica és Vladimira Simunica.