CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: VOLT - fesztivál

2002. jĂşnius 29., szombat 13:16


Programok és helyszínek

Programok és helyszínek


Csakhogy tudd mire számíthatsz!
Ime néhány ízelítő a VOLT Fesztivál ideji programjai közül

Viva+ Színpad
A Magyar Zenetévé színpadán a legnagyobb hazai fesztiválzenekarok közül többek között a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Kispál és a Borz és a Tankcsapda, valamint a Danubius rádió csapata, a Vest of.
A színpad külföldi sztárja a mexikói Grammy-díjas Ozomatli együttes. A hazaiak közül kuriózum a KFT, és a nyolcvanas évek legnagyobb sztárzenekara, az R-Go szereplése. Szikoráék korábban soha nem játszottak a VOLThoz hasonló fesztiválon.
Ugyancsak visszatérő a soproni színeket képviselő Moby Dick koncertje.

EST Színpad
Az Est lapok színpada naponta 15 órától hajnalig működik.
A hangszigetelt sátorban több külföldi sztárzenekar és produkció is színpadra lép.
A koradélutáni órák itt a soproni csapatoké: a Soprock Fesztivál győztese, a Homo Skapiens mellett a Feeling és a Step on the Blues floor játszik.
 Minden nap éjféltájban kezdődik az elektroVOLT program, amely keretében az osztrák Sofa Surfers, az angol Freestylers dj-k, valamint az ugyancsak londoni Oliver Ho szerepel. A színpad német sztárja a Szigetről már jól ismert Mambo Kurt.

MultiCafé
A Multi Café kávézó- és színpad egy 1000m2-es, légkondicionált sátorban kerül kialakításra.
Itt a jobbnál-jobb jazzkoncertektől az elektronikus zenei partikig rendkívül színvonalas program várja a 18 éven felüli közönséget.
„Csendesülős” koncertet ad a Kispál és a Borz, fellép az angol dj-királynő, Storm, és bemutatkozik Cakó Ferenc, a homokanimáció mestere.

Bee Hip-hop zóna
A Bee Hip-hop zóna a kemping területén az egykori lőpályán kerül kialakításra. Szervezői, az Animal Cannibals csapat garanciát jelenthet arra vonatkozóan, hogy a program valóban a legnagyobb hazai hip-hop eseménynek számít majd. Fellép szinte valamennyi hazai ismert hip-hop produkció, valamint a legismertebb német hip-hop sztár, Dj Tomekk & Trooper da don.

VOLT Rádió
A VOLT látványrádiója együtt lélegzik a fesztivállal.  A helyszínen kialakított stúdió/színpadon, élőben, egy hagyományos rádió struktúrája szerint épül fel a műsorrend: reggel ébresztőműsor, délelőtt információk Ferenczy Balázs vezetésével. Délután a Magyar Televízióból ismert Zanzibár jelentkezik, meghívottakkal és érdekes témákkal, majd a tavalyi VOLTfolió kulturális médiadíj legjobb rádiósa, Erdélyi Zsolt műsora hallható.
Koraeste kívánságműsor, és Acél Réka műsora, amelyben ismert személyiségek dj-ként szerepelnek, majd késő este slágerparti hallható.

Sport programok a VOLT Fesztiválon
Kihasználva a szabad tér előnyeit, az idei Fesztivál számos sport programot is kínál a látogatóknak. A már megszokott foci, vízifoci mellett, street ball-al, röplabdával, szkanderral, csocsóval, valamint off road autókázással egészítették ki a szervezők ebben az évben a kínálatot. Az off road igazi érdekességét az adja, hogy nem egy bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők, hanem saját maguk ülhetnek a volán mögé és hódíthatják meg a nehéz akadályokat.

cimbee