CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2002. július 04., csütörtök 12:29


„Mindenütt jó, de legjobb Sopron!”

Ma kezdődik a VOLT

    A VOLT

amely 1993-ban az azonos című popkulturális magazinról kapta nevét, az első alkalomtól 2001-ig minden évben - a fesztiválsorozatban elsőként - tavasszal a Soproni Sportcentrumba várta egyre gyarapodó számú vendégseregét. Tavaly áprilisban - a két és félnapos program során - a fesztivál alkalmából jelentősen körbeépített Sportcsarnok kapujára kikerült a "teltház" tábla. Ezért, és a jubileum méltó megünneplése miatt is, a Fesztivál idén új helyszínre költözik.
    Tartalmas nyaralást ígérnek a szervezők, egy mesés helyen. A VOLT új helyszíne az Európa-hírű, páratlan levegőjű és hangulatú soproni Lővérek. A belvároshoz közeli soproni erdő szélén fekvő, kilenchektáros kemping minden bizonnyal a legszebb hazai fesztiválhelyszín. A területen a sátrasoknak szánt helyek mellett néhány száz faházas szálláshely is a VOLTosok rendelkezésére áll majd.
    A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek - a tartalmas program mellett - a Fesztivál infrastrukturális ellátottságára. A kempingben rendelkezésre álló mellékhelységeken túl 90 db mobil WC-t és 4 db mobil tusolókonténert helyeznek el a területen. A teljes kempinget folyamatosan 40 személy takarítja. A területen szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyeznek el.

    A hazai zenei élet színe-java felkeresi majd Sopront. Öt szín-padon egyebek mellett fellép Ganxsta Zolee és a Kartel, a Kis-pál és a Borz, a Tankcsapda, az Anima Sound System, Nona, a Heaven Street Seven, a Venus, a Moby Dick, a Quimby, és két olyan nagy visszatérő, mint a KFT és az R-Go. Olyan neves külföldi sztárcsapatok, előadók emelik majd a színvonalat, mint a mexikói Ozomadi, az angol Freestylers, a német DJ Tomekk és Trooper da don, az osztrák Sofa Surfers, az angol DJ Storm és az osztrák Mike Vinyl. A hip-hoptól kezdve a technón át az alternatív vagy rockmuzsikáig itt minden lesz!

„Mindenütt jó, de legjobb Sopron!”
    A VOLT Fesztivál szervezői célul tűzték ki, hogy fő rendezvényük, a Sziget Fesztivál mellett Magyarország második legnevesebb, legjelentősebb ifjúsági eseményévé alakítják a soproni VOLTot.
    A színes és színvonalas programválaszték mellett már az idei évben közel 90 millió Forint értékű reklámkampánnyal hirdetik a tizedik VOLT Fesztivál, amelynek szlogenje: „Mindenütt jó, de legjobb Sopron!”
    A tavalyi, tizennégyezres látogatottság után idén a szervezők 20-25000 vendégre számítanak.
    A korábbi évek tapasztalatai alapján a fesztivál vendégeinek 30%-a soproni és környékbeli, 30%-a Budapestről, 35%-a az ország egyéb területeiről és 5%-a külföldről érkezik Sopronba.
 



 

Nagy Árpád
Fotó: Németh Zsanett