CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: VOLT - fesztivál

2002. jĂşlius 06., szombat 13:54


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!


Közvetítést olvashatnak a Volt Fesztivál második napjáról (jún. 5), csak itt, csak Önöknek, csak most!

    Eszméletlen buli Volt! De, tényleg! Több ezer ember, sörtenger, felejthetetlen koncertek és élmények.
    Arra a kérdésre, hogy milyen furcsa dolgok történtek eddig, azt tudom válaszolni, hogy semmi különös, csak belehánytak az egyik sátorba, a másikat meg szétvágták. Csak azt tudnám mivel, ugyanis a bejáratnál a „szekuritis bácsik” elkobozták a szúró és vágó eszközöket. Hát, igen!
    A délután a blues kedvelők előnyére, a soproni Step on the Blues Floor koncertjével indult a nap, akiket a szintén soproni érdekeltségű NoNa követett, akiről az érdekesség kedvéért leírnám, hogy Santana elő zenekaraként léptek fel. Ha színpad előtt körülnézett az ember, akkor két embertípust lehetett megkülönböztetni. Az egyik buzgón, érdeklődve figyelte az eseményeket, a másik pedig „arccal a bányászok felé” pihente ki az elmúlt nap fáradalmait.
Sokak bánatára többször változott a nagyszínpad programja. A meghirdetett műsortól eltérően például nem volt Baba Yaga, sajnos.
    Térjünk vissza a megtörténtekhez. A nap folyamán a koncertetek mellőző embereknek is akadt szórakozás. A Voltlakók különböző sportágakban próbálhatták ki önmagukat. Így tett a CyberPress stábja is. A kihelyezett kosárpalánkoknál rövid meccsekkel töltötték az időt.
    A délután folyamán jobbnál-jobb együttesek léptek a színpadra, aki zenei tehetségükkel elkápráztatták a közönséget. Helyt kapott a Heaven Street Seven, a Freshfabrik, a PUF, a Warpigs, a Blind Myself és még sokan mások. A Zanzibár koncertjén már a legelső pillanatban lázba jött a közönség. A Vágyom rád című dalt énekelve a lelkes rajongók még a pólójuktól is megszabadultak.
    A pénteki napon három külföldi együttes is hatalmas tapsot kapott. A német zenebohóc, Mambo Kurt, egy szál orgonával legendás, mára klasszikusnak mondott zenei alkotásokat idézett meg, mint például a Paradise City vagy éppen a Final Countdown.
    A mexikóból ideutazott Grammy-díjas, Ozomatli együttes talán a nap legnagyobb koncertje Volt. Hihetetlen tömeget mozgattak meg latinos dallamaikkal. A koncert végén hangszereikkel lemásztak a színpadról és a lelkes közönség között folyatták a zenélést unplugged verzióban. Aki nem látta, nem hiszi el.
A fesztivál szerintem leghangulatosabb helyén, a Multi Caféban, Kispálék teltház előtt muzsikáltak, ahol éjjel Dj. Yonderboi keverte a zenét.
    Számomra nagy élményt jelentett, amikor is megismerkedtem az Animal Canibals-Nyers együttes, Soha többet együtt, című klipjének főszereplőjével, Bercivel. Rengeteget beszélgettünk, ahol kiderült, hogy Berci egyáltalán nem olyan amilyennek kitalálta a Viva+ stábja. Magánéletéről sokat tudtam meg. Annyit elárulhatok, hogy bölcsészkarra jár. A többi titok!
    Az is érdekes Volt, hogy miként jutottunk be a Voltra. Berci tarsolyába pár, a fesztiválra nem bevihető „folyékony tárgy” rejtőzött, amelyet úgy csempésztünk be, hogy forgatást imitáltunk a Viva+ stábjával, Tondival és az Animal Cannibalsszel.
Kb. tizenegy óra felé a Nyers együttes lépett a színpadra, akik a „kannibálokkal” és Bercivel kiegészülve előadták a fesztivál hivatalos dalát. A több ezer ember együtt énekelte: „Soha többet együtt”.
    Amint, már az első napról is megírtam, a fesztivál ideje alatt több együttessel sikerült interjút készítsek, amelyeket a későbbiekben olvashatnak el az érdeklődők.
    Hogy kik ők? Sorolom: Hooligans, Lovasi András, Szikora Róbert, Qka Mc, Berci, Heaven Street Seven, Zanzibár, Zsu (Viva+). Később még bővül a sor.
    Röviden ennyit a pénteki napról.
    Remélem nem VOLTam túl hosszú!
 
 
 










Kiskezicsókolomaviszontolvasásra!

 Betuker Botond