CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. július 22., hétfő 13:30


Az Ikva Rádió hírei


Az Elsõ Fertõ-parti Almáspite Fesztivált rendezik meg szeptember 8-tól Hegykõn. A biofesztiválon a szervezõk régi, elfeledett almáspite receptek újbóli felbukkanását is várják.

A soproni önkormányzat megjelentette pályázatát lakossági kezdeményezésû közmûvek, utak támogatására. A pályázatok beadásának határideje szennyvízhálózat fejlesztésére: szeptember 30-a, egyéb közmûfejlesztésre november 30-a. További információ a Városüzemeltetési Irodánál kérhetõ.

Ma szúnyogirtás várható Sopronban és a környezõ helységekben, illetve a Fertõ tó településein. Ha az idõjárás kedvezõtlen, a rovarok irtását 25. 26. és 27-én végzik el.

Megszüntette a bíróság a Globex-ügy elsõ-és másodrendû vádlottjának házi õrizetét. Postáné Vellai Györgyi és Vajda László azonban továbbra sem hagyhatja el Budapest területét.

A kormány 4 milliárd forintnyi támogatást hagyott jóvá a családi gazdaságok fejlesztésére. A pénzbõl a növénytermesztést, gépvásárlást, építési és ültetvénytelepítési beruházásokat támogatnák. Hétfõtõl folyamatosan lehet az igényeket benyújtani.

Ma 16.00 óráig bármelyik, soproni lakóhellyel rendelkezõ, önmagát kisebbséghez tartozónak valló választópolgár kezdeményezheti: Helyi Kisebbségi Önkormányzat megalakulását. A mai napig a német és a roma kisebbségtõl érkezett ilyen igény a soproni Igazgatási Irodához. (További információ és a kezdeményezéshez szükséges nyomtatvány kérhetõ: Helyi Választási Irodánál, T: 311-902; )

Holnap 15.00- 17.00 óra között Egyházasfalu segítõkész polgárait várják véradásra az általános iskolában. Szerda délután a sopronkövesdi Autoliv munkatársai adnak vért,a Vöröskereszt helyi szervezete pedig városi véradó napot tart a soproniaknak július 25-én csütörtökön 10.00-16.00 óra között a Vérellátó Intézetben.