CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. július 26., péntek 12:15


Az Ikva Rádió hírei


Kora tavasz óta szinte nem múlik el hétvége Sopronban, hogy erdőtűzhöz ne riasztanák a szolgálatot teljesítő tűzoltókat. Szakértők szerint egyértelmű, hogy gyújtogató járja a soproni erdőket. Megállapodást kötött egymással az erdőgazdaság és a Soproni Polgárőr Egyesület, melyben rögzítették a gyújtogató elleni közös fellépést is rögzítették.

A rossz idő miatt elmarad a holnapra tervezett Balaton átúszó verseny Révfülöpön.

A Soproni Polgári nyugdíjas Kör augusztus 1-én, 18.00-kor tartja nyilvános összejövetelét a Jezsuita teremben. Vendég Dr. Molnár Ágnes a Polgári össszefogás polgármesterjelöltje.

Augusztus 1-én próbaadással indul Sopron új kereskedelmi tévécsatornája, az Alpok TV. A csatornán teletext és képújság látható majd, valamint saját műsorok napi 2x2 órában.

A soproni önkormányzat megjelentette pályázatát lakossági kezdeményezésű közművek, utak támogatására. A pályázatok beadásának határideje szennyvízhálózat fejlesztésére: szeptember 30-a, egyéb közműfejlesztésre november 30-a. További információ a Városüzemeltetési Irodánál kérhető.

A kormány 4 milliárd forintnyi támogatást hagyott jóvá a családi gazdaságok fejlesztésére. A pénzből a növénytermesztést, gépvásárlást, építési és ültetvénytelepítési beruházásokat támogatják. Folyamatosan lehet az igényeket benyújtani.