CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. január 27., csütörtök 00:00


Újabb kosárlabda Magyar Kupa mérkõzések

Ászok vereség, Postás gyõzelem

MAGYAR KUPA KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉSEK:
EUROSTAR BUDAPEST - SOPRONI ÁSZOK KC 79:73 (39:46)
 
 

A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért folytak a küzdelmek, melyek sorában a Soproni Ászok KC NBI A csoportjában játszó, de tartalékos csapata az NBI B csoportjában nem is az élvonalba tartozó Eurostar ellen lépett pályára. Az elsõ félidõben úgy látszott, hogy a vendégek simán nyernek, hiszen végig vezettek, és a 13. percben 28:19-et mutatott az eredményjelzõ. Sajnos, a második félidõben nagyot fordult a játék képe, és a 28. percben már 58:53-ra a fõvárosiak vezettek. Alexéék derekasan harcoltak, hogy a maguk javára fordítsák az eredményt, így a végjáték nagyon izgalmasan alakult. 22 másodperccel a befejezés elõtt 75:73-ra vezettek a hazaiak, amikor a soproniaknál volt a labda. Sajnos, nem sikerült a kosárszerzés; még több alkalmuk is lehetett volna az egyenlítésre, ez azonban elmaradt. Ez azt jelenti, hogy a február 13-i soproni visszavágóra 6 pontos elõnnyel érkezik az Eurostar, ami azonban, bízunk benne, az összesítésben kevés lesz, és az Ászok kerül a legjobb négy közé.

Eurostar: Puskás 2, Cseszlai 2, HARTVICH 24/12, Báder 18/6, FÜLÖP 14, Cs: Sebõk 6, Kecskés 2, HORVÁTH Á. 11/9. Edzõ: Mészáros István.
Soproni Ászok: Lakatos 12/6, MÉRÉSZ 15/9, ALEXE 25/12, Stan 11, Csaplár-Nagy A. 4, Cs: Sallay 6. Edzõ: Goran Miljkovic.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - BEAC 59:50 (29:29)
 
 

Ez már a második mérkõzés volt a legjobb négy közé jutásért, az elsõt a soproniak 17 ponttal megnyerték. Ez a találkozó már csak formaság volt, de ahogy lezajlott, az nagyon kedvezõtlen formát mutatott. Igaz, Bakai sem játszott sérülés miatt, de ez sem lehet magyarázat a kiábrándító játékra. A hazai magassági fölényt a vendégek nagy lelkesedéssel és rutinnal ellensúlyozták. Az egész elsõ félidõben egyenrangúak voltak a rengeteg hibát felvonultató játszadozásban. A félidei edzõi "dicséret" után egy 8:0-s sorozattal biztosították a soproniak a biztos vezetést. A késõbbiekben sem volt sok öröme a gyér számú nézõnek. Talán egyetlen örömük az volt, hogy nem kellett belépõdíjat fizetni. Úgy látszik, a Postás-vezetõk elõre sejtették, mi vár a nézõkre ma este. Ez is azon találkozók közé tartozott, amit gyorsan el kell felejteni, és annak örülni, hogy a Postás a mutatott játéktól függetlenül bejutott a Magyar Kupában a legjobb négy csapat közé.

Soproni Postás: Englert 5, Veres M. 6/6, FODOR 14, AMBRUS 14, BÍRÓ 13, Cs: Ördög 4, Németh Á. -, Hadarics 3. Edzõ: Meszlényi Róbert.

BEAC: Fekete 3/3, Deutsch 2, BÍRÓ 15, Agonás 5, KLUCSIK 10, Cs: Horváth Zs. 4, Bagoly 7/3, Veres M. 4. Edzõ: Tapodi Péter.

Tvordy György