CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. jĂşlius 30., kedd 21:38


Soproni Polgári Nyugdíjas Kör: Bemutatkozik a Polgári Összefogás polgármester-jelöltje-IV. Nagycenki Művészeti Napok-Falunap Röjtökmuzsajon-A Psalmus gospel-koncertje - Kirándulás Fertőrákosra

Hírek, események

A Soproni Polgári Nyugdíjas Kör 2002. augusztus 1-én, csütörtökön, 18 órakor tartja nyilvános összejövetelét a Szent György utca 7. szám alatti Jezsuita teremben.

Az est vendége Dr. Molnár Ágnes, a Polgári Összefogás polgármester-jelöltje, aki bemutatkozó beszélgetésre hívja az est résztvevőit.

IV. Nagycenki Művészeti Napok kezdődnek augusztus 2-án, pénteken. Az augusztus 11-ig tartó rendezvénysorozatot 17 órakor Taschner Tamás a Nyugat-Dunántúli RIB Marketing igazgatója nyitja meg. A rendezvényt köszönti Kenessei Károly, a Széchenyi István Emlékmúzeum igazgatója, Horváth László a nagycenki Horváth & Lukács Galéria tulajdonosa Ruttkay Sándor festőművész – a galéria tulajdonában lévő képekből álló – kiállítását nyitja meg.

A IV. Nagycenki Művészeti Napok megnyitója 18 órakor a Múzeumban hangversennyel folytatódik; elhangzik Dohnányi Sextett-je, Gulyás Márta (zongora), Környei Zsófia (hegedű), Móré László (brácsa), Maróth Bálint (cselló), Varga Gábor (klarinét) és Tóth Gábor (kürt) előadásában. A "Fiatal nemzedék a történelmi emlékhelyen " mottoval meghirdetett rendezvénysorozat fővédnöke Dr. Mádl Ferenc, köztársasági elnök, védnökei: Báró Wredené Széchenyi Alexandra, Gräfin Schönburg-Széchenyi Beatrix, Gróf Széchenyi Géza. További programok a Programajánlóban.

Falunap Röjtökmuzsajon. Szombaton, augusztus 3-án fél tizenegykor emléktáblavatással és kerékpártúrával kezdődik a Röjtökmuzsaji Falunap. Folklórműsorra, sportprogramokra és az esti utcabálra várják a röjtökmuzsaiak a falunapra érkező vendégeket.

Psalmus együttes gospel-koncertje.


    Augusztus 4-én vasárnap 16 órától a Soproni Baptista Gyülekezet szervezésében a Psalmus, gospel énekegyüttes koncertjére várnak minden érdeklődőt a Petőfi téri KISZÖV Művelődési Házba. A 10 éve működő csoport hasonló stílusban zenél, mint a jól ismert Continental Singers. A belépés a koncertre díjtalan.

Kirándulás Fertőrákosra A Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány augusztus 7-én kirándulást szervez a Fertőrákosra. A résztvevőket – családokat, gyerekeket, időseket egyaránt – reggel negyed kilencre várják a soproni buszpályaudvar 9-es kocsiállására. A program során a Fertőrákos történetével is megismerkedhetnek a kirándulók, akik a kőfejtőhöz, a Mithras-szentélyhez és a püspöki palotához is ellátogatnak.