CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 01., csütörtök 13:03


Az Ikva Rádió hírei


A vöröskereszt ma 15.00-tõl 19.00 óráig Balf és Fertõboz segítõkész polgárainak szervez véradást a Muzsikaházban. Augusztus 5-én hétfõn 17.00 és 20.00 óra között Pereszteg község polgárai adnak vért a kultúrotthonban.

A Soproni Polgári nyugdíjas Kör augusztus 1-én, 18.00-kor tartja nyilvános összejövetelét a Jezsuita teremben. Vendég Dr Molnár Ágnes a Polgári összefogás polgármesterjelöltje.

Augusztus 1-én próbaadással indul Sopron új kereskedelmi tévécsatornája, az Alpok TV. A csatornán teletext és képújság látható majd, valamint saját mûsorok napi 2x2 órában.

Elszaporodtak a nyestek a soproni Lovérek környékén. A menyétfélék csoportjába tartozó kisragadozók elsosorban a háziállatokat, illetve a madárfészkeket tizedelik, de az autótulajdonosoknak is bosszúságot okozhatnak, mert sokszor bemásznak a motortérbe és a vezetékeket is elrágják. Az önkormányzat döntése értelmében a következõ egy-két hétben csapdákat helyeznek el a Lövérek több pontján, hogy befogják a nyestek egy részét.

Éles lõgyakorlatot tartanak a harkai katonai lõtéren augusztus 5-6-7-én. Kérik a lakosságot, hogy a jelzett napokon kerüljék el a lõteret.

A soproni önkormányzat megjelentette pályázatát lakossági kezdeményezésû közmûvek, utak támogatására. A pályázatok beadásának határideje szennyvízhálózat fejlesztésére: szeptember 30-a, egyéb közmûfejlesztésre november 30-a. További információ a Városüzemeltetési Irodánál kérhetõ.