CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 05., hétfő 10:23


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin 2002. augusztus 5. hétfő

Pályázatok Sopron önkormányzata meghírdette azokat a pályázatokat, amelyekkel különböző célokat, feladatokat támogat. Bármely szervezet és magánszemély pályázhat, de előtte érdemes a bíráló bizottságok megbízottjainál érdeklődni a feltételekről és a tudnivalókról. A pályázatokat az űrlappal és a költségvetési lappal együtt a polgármesteri hivatal illetékes irodájához szeptember 10-ig lehet benyújtani.

Véradás A vöröskereszt ma 17.00 és 20.00 óra között Pereszteg község polgárainak szervez véradást a községi kultúrotthonban.

A Stella Sopron Csillagászati Egyesület ebben a hónapban többször is rendez "észlelő hétvégét". Az érdeklődők megcsodálhatják a pERSEIDA meteorraj által létrehozott légköri jelenségeket az egyesület nagyméretű távcsövein keresztül.
Legközelebb augusztus 10-én a Muck-on, 17-én a Várkerületen várják a kíváncsi szemlélődőket. A "csillaghullás" csúcspontja egyébként aug. 12-13-án lesz.

Elszaporodtak a rókák Sopron környékén. Az állatok az éjszaka leple alatt a zöldövezeti területeken, többek között a Hársfa sor, a Felsőlővér utca és a Cseresznye sor környékén kóborolnak. A rókák nem védett állatok, a vadászok szabadon kilőhetik őket. Ebben az évben kb. húsz elütött illetve lelőtt rókát küldtek Budapestre, vizsgálat céljából. Egyik sem volt veszett.

Lőgyakorlat Csütörtökig éles lőgyakorlatot tartanak a harkai katonai lőtéren. Kérik a lakosságot, hogy kerüljék el a lőteret.

A Soproni Mozgáskorlátozottak Egyesülete értesíti tagjait, hogy aug. 26-ig az ügyfélfogadás szünetel.

Közmű- és útépítési pályázat A soproni önkormányzat megjelentette pályázatát lakossági kezdeményezésű közművek, utak támogatására. A pályázatok beadásának határideje szennyvízhálózat fejlesztésére: szeptember 30-a, egyéb közműfejlesztésre november 30-a. További információ a Városüzemeltetési Irodánál kérhető.

Az Első Fertő-parti Almáspite Fesztivált rendezik meg szeptember 8-tól Hegykőn. A biofesztiválon a szervezők régi, elfeledett almáspite receptek újbóli felbukkanását is várják.

IV. Nagycenki Művészeti Napok A jövő hét hét végéig tartanak a Nagycenki Művészeti napok. A programban kiállítások templomi és más hangversenyek, illetve néptánc bemutatók szerepelnek.

Előadás a Fő téren Ma 16 órakor a Stuttgarti Ének-Zene-Tánccsoport mutatkozik be a Fő téren

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
 
                                   IKVA RÁDIÓ Sopron FM94.1                 9400, Sopron, Szent György u.16. tel:99-341-441