CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 06., kedd 12:10


Fekete Madonna búcsúja Kópházán - Kempteni Ünnepi Hetek - Kinyitott a városi könyvtár - Kéthetes tábor Fertőszentmiklóson - Művészetek Völgye - Megnyílt a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem

Hírek, események

Fekete Madonna búcsúja Kópházán A kóházi Fekete Madonna búcsúját tartják augusztus 15-én és 18-án Kópházán. Augusztus 15-én reggel 8 órakor német nyelvű, 9 órakor horvát, fél 11-kor pedig magyar nyelvű misére várják a híveket. Augusztus 18-án vasárnap 9 órakor horvát, fél tizenegykor magyar nyelvű misék lesznek.

Kempteni Ünnepi Hetek Augusztus tizedikén kezdődnek Kemptemben, Sopron egyik németországi testvérvárosában a hagyományos Kempteni Ünnepi Hetek. Az eseményen részt vesz a soproni önkormányzat öttagú küldöttsége is, amely Dr. Gimesi Szabolcs polgármester vezetésével a kempteniek meghívására utazik a testvérvárosba. Sopron kultúráját a Juventus-fúvószenekar és a Lajtha László Néptánccsoport mutatja majd be Kemptemben.

Újra nyitva a soproni városi könyvtár. Egy hónapos leltározás után augusztus 5-étől újra a megszokott nyitvatartási rend szerint látogatható a Széchenyi István Városi Könyvtár.
Hétfőtől szombatig naponta 10-18 óra között, szombaton 9-től 12-ig tart nyitva, szerdán és vasárnap zárva van a Pócsi u. 25 szám alatti könyvtár. A Rozália utcai Kurucdombi Fiókkönyvtár augusztus 20-ig zárva tart, a szerdánkénti Nyugdíjasklub rendezvényeit változatlanul megtartják.

Kéthetes tábor Fertőszentmiklóson A helyi önkormányzat, a Máltai Szeretetszolgálat, az Egészségügyi Központ és az egyházközség támogatásával immár hatodik alkalommal került megrendezésre az országos hírű, fertőszentmiklósi Kéthetes Tábor. A főként általános iskolásokat foglalkoztató rendezvény keretében gyöngyszövéssel, rajzolással, ragasztással, varrással, sportolási lehetőséggel és egyéb képességfejlesztő tevékenységgel ismerkedhettek meg a gyerekek. – nyilatkozták Istvánffy Miklósné és Horváthné Ábrahám Eszter táborvezetők. A tábor közös imával indult, ahol a helyi Tisztelendő úr a közösség ápolására, egymás tiszteletére, magatartási szokásokra és a helyes beszédre hívta fel a fiatal táborlakók figyelmét.
A két hét folyamán különböző szervezetek előadásait, bemutatóit kísérhették figyelemmel a résztvevők. Ott jártunkkor szemügyre vehették a rendőrség és a határőrség által bemutatott fegyvereket is. A tábor egy nagy beszélgetéssel ért véget, ahol közösen értékelték az elmúlt két hetet.
 Betuker Botond

Művészetek Völgye A Művészetek Völgyének mintegy 800 programja legalább 180 ezer látogatót vonzott az elmúlt tíz napban - nyilatkozta Márta István vasárnap, az összművészeti fesztivál zárónapján az MTI-nek. Anyagilag, azonban  nem volt sikeres a Művészetek Völgye - szól a tudósítás.

Megnyílt a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem Megnyílt hétfőn Szombathelyen a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, amelynek kurzusain hatvan magyar és húsz külföldi hallgató vesz részt. A 35. alkalommal megrendezett programon a globalizáció és a lokalitás kapcsolatáról, a globalizáció pozitív és negatív hatásairól, a helyi identitás megőrzésének lehetőségeiről hallhatnak előadásokat a résztvevők. (MTI nyomán)