CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 07., szerda 11:12


Eisenstadti Klasszikus Zenei Fesztivál koncertje - Fertőd: Lélekvarázs - Amerikaiak Lisz nyomában - Mühl Aladár képeket keresnek - Internet Fertődön - München: Németh Roland sikere

Hírek, események

Eisenstadti Klasszikus Zenei Fesztivál koncertje Sopronban vendégszerepeltek az Eisenstadti Klasszikus Zenei Fesztivál, – amerikai és európai országokat képviselő – résztvevői. A 130 tagú – erre az alkalomra, a zenei kurzus idejére összeállt  együttes – Haydn Teremtés című oratóriumát nagy sikerrel adta elő a soproni evangélikus templomban.

Fertőd: Lélekvarázs A XV. Nemzetközi Ifjúsági Tábor résztvevői minden érdeklődőt szeretettel várnak augusztus 11-én, vasárnap este 19 órakor kezdődő, Lélekvarázs című zenés előadásukra, Fertődön, az Esterházy kastély dísztermébe Az ingyenes előadás az érdeklődőket a zene, a tánc, a nevetés és a lélek világába kalauzolja el."

Amerikaiak Liszt nyomában Liszt emlékhelyeket járt végig az az Egyesült Államokból érkezett húsztagú, zenetanárokból és zenekekedvelőkből álló társaság. Bécs, Budapest, Kismarton után Sopronban is felkeresték azokat a helyeket, ahol a híres zeneszerző megfordult. A soproni kétnapos tartózkodásuk alatt, az Adam Wibrowsky vezette kutatócsoport azt is értékelte, hogy Sopron a zeneszerző nagyságához méltóan ápolja Liszt Ferenc emlékét.

Mühl Aladár képeket keresnek November 14-én lenne száz esztendős Sopron halhatatlan festője, Mühl Aladár. Sopron festőművészének özvegye életmű-kiállítást szervez. Mühl Aladár 1926 és 1981 közötti munkásságát felölelő tárlatának méltó helye a Festőteremben lenne, ahol, a Kisalföld szerint Tengerdi Antal alpolgármester és Sulyok Gabriella grafikusművész nyitná meg a jubilkeumi tárlatot.
Mühl Aladár képeit sohasem katalogizálta, ezért sok képről nem is tudott, hogy hol és kinek a tulajdonában van.
Ezért a tárlat megszervezéséhez és az életmű felméréséhez Mühl Aladárné, Lonci néni kéri, hogy mindazok, akiknek Mühl kép van a birtokukban  jelezzék, a 99/312-420 -as telefonszámon.

Internet Fertődön A Fertődi Városi Könyvtár augusztus 21-től 20 órás ingyenes internetes tanfolyamot indít. A tanfolyam elvégzését követően a résztvevőknek ingyenes internetezési lehetőséget biztosít a könyvtár.

Németh Roland sikere Münchenben megkezdődtek az atlétikai EB. küzdelmei. A férfiak 100 méteres síkfutásában a soproni Németh Roland 10,25-öt futott, és előfutamából győztesként került tovább.W.F.