CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 13., kedd 14:59


Az Ikva Rádió hírei


A Polgármesteri Hivatal értesíti ügyfeleit, hogy az augusztus 20-i állami ünnep miatt augusztus 19-én nem lesz ügyfélfogadás.

A Vöröskereszt helyi szervezete augusztus 13-án, kedden 16-19 óráig Iván, Csáfordjánosfa és Répceszemeres segítőkész polgárait várja véradásraaz iváni általános iskolába.

A Stella Sopron Csillagászati Egyesület ebben a hónapban többször is rendez "észlelő hétvégét". Az érdeklődők megcsodálhatják a PERSEIDA meteorraj által létrehozott légköri jelenségeket az egyesület nagyméretű távcsövein keresztül. Legközelebb maeste a Muck-on, 17-én a Várkerületen várják a kíváncsi szemlélődőket. A "csillaghullás" csúcspontja egyébként augusztus 12-13-án lesz.

A kópházi Fekete Madonna búcsúját rendezik augusztus 15-én és 18-án. Mindkét napon német, horv át és magyar nyelvű szentmisék is lesznek.

A városi könyvtár leltározása során kiderült, hogy a helytörténeti gyűjteményből sok, l950 előtti dokumenmtum hiányzik. A könyvtár vezetése kéri mindazon soproniakat, akiknek tulajdonában a régi Sopronnal vagy Sopron vármegyével foglalkozó dokumentum van, hogy segítsenek a gyűjtemény kiegészítésében!

A Soproni Mozgáskorlátozottak Egyesülete értesíti tagjait, hogy augusztus 26-ig az ügyfélfogadás szünetel.

Az Első Fertő-parti Almáspite Fesztivált rendezik meg szeptember 8-tól Hegykőn. A biofesztiválon a szervezők régi, elfeledett almáspite receptek újbóli felbukkanását is várják.