CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 15., csütörtök 13:22


Az Ikva Rádió hírei


A Polgármesteri Hivatal értesíti ügyfeleit, hogy az augusztus 20-i állami ünnep miatt augusztus 19-én nem lesz ügyfélfogadás.

A Stella Sopron Csillagászati Egyesület ebben a hónapban többször is rendez "észlelõ hétvégét". Az érdeklõdõk megcsodálhatják a PERSEIDA meteorraj által létrehozott légköri jelenségeket az egyesület nagyméretû távcsövein keresztül. Legközelebb 17-én a Várkerületen várják a kíváncsi szemlélõdõket.

A kópházi Fekete Madonna búcsúját rendezik augusztus 15-én és 18-án. Mindkét napon német, horv át és magyar nyelvû szentmisék is lesznek.

A városi könyvtár leltározása során kiderült, hogy a helytörténeti gyûjteménybõl sok, l950 elõtti dokumenmtum hiányzik. A könyvtár vezetése kéri mindazon soproniakat, akiknek tulajdonában a régi Sopronnal vagy Sopron vármegyével foglalkozó dokumentum van, hogy segítsenek a gyûjtemény kiegészítésében!

A Soproni Mozgáskorlátozottak Egyesülete értesíti tagjait, hogy augusztus 26-ig az ügyfélfogadás szünetel.

Az Elsõ Fertõ-parti Almáspite Fesztivált rendezik meg szeptember 8-tól Hegykõn. A biofesztiválon a szervezõk régi, elfeledett almáspite receptek újbóli felbukkanását is várják.