CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 21., szerda 09:29


Választási Etikai Kódex - A 11-es autóbuszjárat ideiglenes menetrendváltozása - Pedagógustovábbképzés határon túliaknak - Bolgár Est Sopronban - Feleúton a rönktolók

Hírek, események

Választási Etikai Kódexet írnak alá.  2002. augusztus 21-én kerül sor a Szövetség Sopronért Egyesület által kidolgozott Választási Etikai Kódex ünnepélyes aláírására. Az eseményen részt vesznek a 2002. évi helyhatósági választáson induló soproni polgármester-jelöltek: dr. Molnár Ágnes (Fidesz és Polgári Összefogás),  dr. Szekeres Csaba (Szövetség Sopronért Egyesület), valamint  Walter Dezső (MSZP- SDSZ).

A 11-es autóbuszjárat ideiglenes menetrendváltozása A Csóronfalvi utcában megvalósuló közműakna-építési munkálatok idején a 11-es járat esetében az ideiglenes menetrendváltozás időtartama alatt, 2002. augusztus 21-28 között  járatok átmenetileg nem hajtanak be a Csóronfalvi utcába. Nevezett időszakban a buszmegálló a Kuruc körút - Csóronfalvi utca sarokra kerül áthelyezésre.

Pedagógustovábbképzés határon túliaknak Kárpátaljáról és Erdélyből érkezett ötvenhat pedagógus a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolája hagyományos nyári továbbképzésére. Az ötnapos pedagógus-továbbképzés résztvevőit augusztus 21-én a volt Vármegyeházán ünnepélyesen köszöntik, a kuzus zárórendezvénye a fertődi Esterházy kastélyban lesz.

Bolgár Est Sopronban a Fő téren
Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyarországi Bolgárok Egyesülete szervezésében a város polgárait szeretettel várják 2002. augusztus 22-én 19.00 órától a Fő térre szervezett Bolgár Estre.
Fellép a Jantra bolgár néptánc együttes és zenekara, a Generális étterem teraszán bolgár ételspecialitások várják az ínyenceket. Rossz idő esetén a rendezvény elmarad Kapcsolódó cikk: Vendégek érkeznek Veliko Tarnovo-ból
 

Feleúton a rönktolók A Nyugat-Magyarországi Egyetem rönktoló hallgatói ma érnek a Kossuth térre. A tervek szerint a FVM Erdészeti Hivatalának elnöke fogadja majd őket. Útjukat a tervek szerint folytatják majd Miskolc felé, napi átlag 30 kilométert megtéve. A diákvirtusból szervezett rönktolásban negyven soproni főiskolás vesz részt.