CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 23., péntek 12:49


Az Ikva Rádió hírei


Tovább folytatódik megyénkben a folyók apadása, további áradásra a vízügyi jelentések szerint nem kell számítani, ezért visszavonták a katonai erőket is. Most a legfontosabb feladat az elöltött terület és az épületek fertőtlenítése, melyet a Vízügyi Igazgatóság és a helyi önkormányzatok szakemberei végeznek.

A Vöröskereszt helyi szervezete Ágfalva község segítőkész polgárait várja véradásra augusztus 27-én, kedden 16.00-19.00 óráig a helyi általános iskolában. 29-én, csütörtökön a Fertői Nádgazdaság RT polgárait várják véradásra a fertőszentmiklósi telephelyen.

Augusztus 29-én csütörtökön ülést tart városunk közgyűlése. A nyári szünet utáni első közgyűlés előterjesztést hallgat meg a távhőszolgáltatás korszerűsítéséről, mentőállomás létesítéséről, a Pro Kultúra Kht művészeti vezetői állás betöltéséről, módosítja a Lővérek városrész építési szabályzatának rendeletét és többek között, dönt Módszertani Gyermekjóléti Szolgálat létrehozásáról.

Megkezdődött Sopronban a helyhatósági választások ajánló céduláinak postai kézbesítése. Egy-egy polgármesterjelöltnek 902 szelvényt kell összegyűjtenie. A Lővér Fedett uszoda augusztus 26-tól szeptember 15-ig karbantartási munkák miatt zárva tart.

Karbantartási munkák miatt augusztus 26-27-28-án három napra leáll a melegvíz szolgáltatás a Jereván lakótelepen.

A Soproni Mozgáskorlátozottak Egyesülete értesíti tagjait, hogy aug. 26-ig az ügyfélfogadás szünetel.

Az Első Fertő-parti Almáspite Fesztivált rendezik meg szeptember 8-tól Hegykőn. A biofesztiválon a szervezők régi, elfeledett almáspite receptek újbóli felbukkanását is várják.