CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

2002. augusztus 27., kedd 20:35


Parádézott a főváros

Parádézott a főváros
- rövid élménybeszámoló a nyár – szerintem – legnagyobb bulijáról -

    Irány Budapest! Kiáltottunk fel augusztus 24-én reggel a soproni vasútállomáson. A vonat elindult. A hangulat már ott is a csúcson volt. Mosolygós arcok, a megszokottnál különlegesebb ruházatok, személyek. Hová mentek kedveskéim? –  A Budapest Parádéra! – kiáltott fel mindenki, büszkén vállalva önmagát. Hogy mi is ez a Parádé? Azt mondják Magyarország legnagyobb bulija. A legfontosabb hozzávalói a következők: színes haj, különleges sminkek, maszkok, extrém ruhák, jó hangulat, véget nem érő zenei csemegék (tudjátok: tucc-tucc-tucc), és természetesen a budapesti Andrássy út, a Hősök tere és a Városliget.

    A buli délután kettőkor indult a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út kereszteződésétől. Az ötven, parádésan beöltöztetett kamionon a magyar és külföldi zenei élet legkiválóbb lemezlovasai garantálták a jó hangulatot. Kicsiny társaságommal, nehogy kilógjunk a sorból, rögtön befestettük a hajunkat pirosra, majd fogtuk magunkat és belevetettük magunkat a hömpölygő tömegbe. Egy élmény. Aki nem volt ott, annak csak azt tudom mondani: olyan, mintha az ember egy rádiót tekergetne. Ötvenméterenként más-más zene szól. Sípok, dudák és hangos kiabálások hirdették városszerte a 2002-es esztendő legnagyobb utcabálját, ahol a három éves kisgyermektől a középkorúakig mindenki jól érezte magát. Ha jobban belegondolunk azoknak volt inkább lenyűgözőbb az esemény, akiknek a félmeztelen hölgyek felejthetetlen látványt nyújtottak. Látványról beszélve pedig említhetném magunkat.Egy eléggé előnytelen szemüveget és sapkát sikerült kihalásznunk a kamionokról repkedő ajándékokból. Itt az a jó minél extrémebb az ember.

    Rátérve a “száguldó masinákra”, különböző modelleket lehetett megcsodálni. Volt közöttük rádiónak, pálmafákkal övezet szigetnek és egyéb furcsaságnak álcázott mobil. Az egyiken a Ladánybene 27 fergeteges reggae-partyt teremtett, a másikon pedig kongásokkal kiegészült sztár dj-k fokozták a hangulatot.

    Ki ne felejtsem a soproniakat. A négyes számú, Red Devils kamionon soproni dj-k, név szerint Junky & Hawky, valamint Jami keverte a talpalávalót.
Bizonyára sokak hallottak a parádé egyetlen balesetéről, arról aki éppen kiugrott az ablakából.

    A rendkívül figyelmes rendezőség és az egyik főszponzor (narancssárga üdítő) a szomjazókról is gondoskodott. A kiírt útvonalon több tíztonnás kamion parkolt, amelyből ingyen üdítőket osztogattak a tikkadt torkúaknak.

    Pozitív észrevételként még csak annyi, hogy én még sosem láttam olyan rendezvényt, ahol ennyire tisztelték egymást a résztvevők. Nem volt tolakodás, lökdösődés. Minden szépen, rendesen működött.

    Körülbelül este hétre megérkeztünk a Felvonulási térre, ahol annyi ember volt, hogy nem tudtunk megmozdulni. A hangulat ekkor már a tetőponton volt. Már készülődtek az éjszakai afterpartyra. A Népstadion kertben ugyanis fergeteges bulival várták az érdeklődőket. Az est folyamán többek közt, olyan lemezlovasok mutatkoztak be, mint DJ Rush, Tommyboy, Budai, Hot X, Paul Rogers, Palotai, Náksi & Brunner.

    Sajnos, társaságommal nem tudtunk maradni az utóbulin. De sebaj, úton hazafelé a müncheni gyorson, a magunk módján megtartottuk.

    Majdnem kihagytam Bercit (Animal Cannibals & Nyers klip: Soha többet együtt), akivel a Volt Fesztivál kamionján találkoztam. Üdvözöl minden sopronit. Utólagos beszámolója szerint, idézem: “… a buli király Volt, de Sopron még mindig viszi a pálmát!” – köszönjük Berci.


    Röviden ennyit a nyár legnagyobb bulijáról. Felejthetetlen élménynek bizonyult. Azt tudom tanácsolni mindenkinek, jövőre látogasson el fővárosunkba. Ne hagyjátok ki! Reméljük jövőre is élményekben gazdag színfoltja lesz a nyári programoknak a BUDAPEST PARÁDÉ!

- b.boti -