CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 28., szerda 15:51


Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum - Regionális Nap Győrben - Sport: benne kosárlapbda, futball - Sopronban ülésezik a Magyar Olimpiai Akadémia

Hírek, események

Megyei KEF alakul Első, alakuló ülését tartotta ma a Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Győrött a Megyeháza Dísztermében.
Az ülés napirendjén a Megyei KEF felépítése, a szervezet elnökének és társelnökének megválasztása, valamint a  Győr-Moson-Sopron Megyei Startégia a Kábítószer-probléma visszaszorítására témák szerepeltek.

Regionális Nap Győrben. A Regionális Nap fő témája Magyarország Európai Uniós csatlakozása és a regionalizmus kialakítása. Ezen belül a régiók kialakítása, felépítése és határai, különös tekintettel az Uniós Alapok fogadására. A programból: Köszöntőt mond: Ivanics Ferenc - a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, majd előadások hangzanak el A regionalizmus aktuális kérdései (Herczeg György - Belügyminisztérium, miniszteri főtanácsadó), A regionalizmus. A területfejlesztés és a közigazgatás- fejlesztés aktuális kérdései (Balsay István - Országgyűlési képviselő), Régiók szerepe az Európai Unióhoz való csatlakozásban
(Sára János – FVM Területfejlesztési Főosztály UE Integrációs osztály vezetője), Regionalizmus – Áldás vagy Átok (Markó Péter - a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke) címmel. Az előadásokat szakmai vita, konzultáció követi.

Sport
Előkészületi női nemzetközi kosárlabda mérkőzésen az ausztrál sportiskola együttese (AIS, Australian Institut of Sport) 49-75-re verte a GySEV-Ringa Z.Volán vegyescsapatot. A soproni gárdában Horváth Zsuzsa játszott jól, társai viszont nerváltan és gyengén kosárlabdáztak. Még Vajda Anna is!

Meszlényi Róbert a Soproni Postás edzője ismét tevékenykedik a válogatottnál, a szakember elfogadta Rátgéber László szövetségi kapitány felkérését, a hétévi párizsi női nemzetközi tornán Robi lesz csapatunk másodedzője.

A Matáv labdarugó csapatát Farkas József, alias Bringa irányítja most már, teljes lendülettel, s remélhetően Kispesten szombat este meg is születik az új bajnokság első soproni győzelme.

Sopronban ülésezik a Magyar Olimpiai Akadémia szeptember második hétvégéjén. A jövő héten néhány napig Jugoszláviában, Belgrádban szerepel majd a SÁKC együttese.

Augusztus 29-től szeptember 9-ig Indianapolisban rendezik majd meg a férfi kosárlabda világbajnokságot, melyet a Sport 1 ígéretéhez híven közvetít majd.