CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. augusztus 28., szerda 17:22


Jó volt Belgiumban magyarnak lenni

Jó volt Belgiumban magyarnak lenni

    Soproniak képviselték Magyarországot a belgiumi Geel városban az augusztus közepén rendezett Eurofesztiválon. A tíz fős küldöttséget Mágel Ágost a soproni önkormányzat idegenforgalmi és kulturális bizottságának elnöke vezette, tagjai között pedig a Pendelyes Néptáncegyüttes, a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola igazgatója és tantestületének tagjai, valamint Fajkusz Attila és zenekara utazott az uniós és az unióba készülődő európai országok kulturális seregszemléjére.

    A meghívás előzménye, hogy a  Hunyadi János Általános Iskola Eisenstadt-tal és Geel-lel együtt a Comenius program keretében ugyanazon munkacsoport tagja, így érkezett Sopronba a meghívás a nagyszabású folklórgálára, amelyen 14 ország képviseltette magát.
    Mágel Ágost elmondta: a belgiumi városban kitüntető figyelemel és tetszéssel fogadták a soproniak szereplését.Mágel Ágost bizottsági elnököt, aki ezúttal Sopron város képviseletében volt jelen az ünnepségen, Geel polgármestere is fogadta.
    Prattinger Gyuláné a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola igazgató-helyettese szavaiból is az derült ki, hogy igen nagy  vendégszeretettel fogadták a soproniakat Geelben. Az öt nap alatti gazdag programok között brüsszeli látogatás is szerepelt; a városnézéseken, valamint kötött programokon kívül a vendégek, kívánságuk és kedvük szerint, számtalan lehetőséget kaptak a várossal, a környékkel és az ottlakókkal való ismerkedésre. A soproni fiatalok pedig, igazán méltó módon képviselték Magyarországot.
- Jó volt Belgiumban magyarnak lenni - foglalta össze útibeszámolójának lényegét az  igazgató-helyettes.

-té-