CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. augusztus 30., péntek 11:03


Lesz mentőállomás - A Domonkos templom orgonájáért - Ágfalva:ideiglenes határnyitás - Hétfőn is nyitva a Tűztorony - Állatok Világnapja Vetélkedő - GYIK: Szakkörök,tanfolyamok - Fertőd:kastélyprogram

Hírek, események

 
Zöld út a mentőállomásnak   Zöld utat kapott a soproni közgyűlésen az új mentőállomás, mely a kórház területén épülhet meg. Mindez egy lépéssel közelebb viszi a várost a központi ügyelet megvalósításához is.
Sopron ingyenes használatba adja az Erzsébet-kórház területén létesítendő mentőállomás területét a magyar államnak mindaddig, míg ott mentőállomás működik – döntötték el ellenszavazat nélkül a képviselők a tegnapi testületi ülésen. Cserébe az állam az Árpád utcai ingatlan tulajdonjogát átruházza a városra, az pedig ennek értékének megfelelő összegig vesz részt az új épület létrehozásának finanszírozásában. (Kisalföld)

  Művészek az orgonáért A Művészek az orgonáért koncertsorozat újabb hangversenye augusztus 31-én, szombaton este fél nyolctól lesz a soproni Szent Domonkos templomban. Fellép Altorjay Kinga (ének), közreműködnek: Lamperth Tünde (fuvola), Nagy Noémi (fuvola), Tarjánné Kelemen Mariann (cselló), Tirnitz Tamás (orgona). A műsorban töbek között Bach, Bizet-, Mozart-, Wely-művek hallhatók majd. A koncertre a belépés díjtalan, önkéntes adományokat a soproni Szent Domonkos templom orgonájának javítására fordítják.

Ágfalva-Lépesfalva: ideiglenes határnyitás Szeptember első vasárnapján búcsút tartanak Lépesfalván (Loispersbach). Ebből az alkalomból reggel 9 órától este 20 óráig megnyitják a Lépesfalva és Ágfalva közötti határátkelőt a gyalogos és kerékpáros forgalom számára.

Hétfőn is látogatható a Tűztorony  Szeptember 1-től hétfőként is látogatható a soproni Tűztorony. Nyitvatartás: 10-18 óráig.

Hegykői nyár Szekendi Tamás soproni orgonaművész koncertet ad vasárnap este 7 órakor a hegykői katolikus templomban. A hangverseny a Hegykő Nyár programsorozat része, amelyet több szervezet között, a hegykői önkormányzat is támogat.

Állatok Világnapja Vetélkedő  2002. A Gyermek- és Ifjúsági Központ vetélkedőtt szervez, 10-12 éves gyerekeknek. 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik szeretik az ál1atokat, érdek1i őket a természet és a világ. A vetélkedő első feladatát a csapatok szeptember 17-én vehetik kézbe. A döntőbe a legügyesebb 5 csapat kerü1 be, amit október 4-én, az Állatok ViIágnapján rendezünk meg. Részletes felvilágosítás és a jelentkezési lap 2002. szeptember 13-áig vehető át Fodróczy Mónikánál a soproni GYIK-ban (Ady Endre u. 8)

A soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban a következő szakkörökre, klubokra, tanfolyamokra vár jelentkezőket a  2002-2003-as tanévben
Német nyelvi ovi: 5-6 éveseknek (heti 2x1 óra)
Angol nyelvi ovi: 5-6 éveseknek (heti 2x1 óra)
Kerámia szakkör: 8-10 éveseknek (heti 1x2 óra)
Tini Színi Tanoda: 10-14 éveseknek (heti 1x2 óra)
Süni klub: 6-14 éveseknek (környezet- és természetvédelem sok túrával)
Bőrözés: 10-14 éveseknek és 14-18 éveseknek (heti 1x2 óra)
Bábműhely: 6-14 éveseknek (heti 1x2 óra)
Jelentkezés és felvilágosítás Dugovits Valériánál szeptember 21-ig a 99/ 511-208-as telefonon  
Fertőd: új kastélyprogram A fertődi Esterházy-kastélyt is érintő új kastélyprogram indul - jelentette be Varga Kálmán a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke Fertődön. Az öt-hat éves időtartamra tervezett felújítási program a gödöllői, a keszthelyi és a fertődi műemlékegyüttesre vonatkozik, amelynek fő célja egy európai szinvonalú kulturális központ kialakítása. Előzetes számítások szerint a program első évében  helyszínenként átlagosan 500 millió forint áll majd rendelkezésre, amely összeget a KÖH részben saját költségvetésből, részben tárcaközi forrásokból, illetve regionális támogatásokból kívánja fedezni. A Kisalföld információi szerint a fertődi műemlékegyüttes helyreállítása, felújítása több mint tíz milliárd forintba kerülne.(Kisalföld nyomán)