CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 04., szerda 12:25


Az Ikva Rádió hírei


Mától rendezik meg a IX. Soproni Szociális Tudományos Tanácskozást a Pannónia Med Hotelban. A szakemberek három napon keresztül előadásokat hallgatnak meg, illetve gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt, az aktuális szociális feladatok témakörében.

A Magyar Olimpiai Akadémiai Vándorgyűlésnek ad otthont Sopron szeptember 7-én 10.00 órától .A vándorgyűlés helyszíne a volt Megyeháza díszterme lesz.

"Betű és Lélek" címmel konferenciát rendez a Magyar Olvasástársaság, a városi önkormányzat, az Internet-Sopron Egyesület és a városi könyvtár. Az Írásbeliség Világnapja alkalmából a tanácskozást a városi könyvtárban, szombaton fél tíztől tartják meg.

Varga Gyula, az MSZP önkormányzati képviselője pénteken 18.00 órától a Brennbergi Általános Iskolában tartja fogadóóráját.

"Élmények a természetben" mottóval tanösvény létesül Hegykőn. A rövidebb kettő, a hosszabb öt kilométeres túrát tesz lehetővé. A hegykői önkormányzat, az egykori vasfüggöny egy részének rekonstrukciójával, történelmi emlékhelyet is létre kíván hozni.

A Lővér Fedett uszoda szeptember 15-ig karbantartási munkák miatt zárva tart.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kara pénteken délelőtt 10.00 órakor, a Közgazdaságtudományi kar péntek délután kettőkor tartja tanévnyitóját a Gyermek és Ifjúsági Központban.

Menetrend változások lépett életbe Sopronban, az 5-ös, 11-es és 17-es buszok vonalain. Tel.311-130

A GYSEV értesíti az utazókat, hogy a vágányzár megszűnt a Sopron-Szombathely vasútvonalon, Bük és Szombathely között. Pályaépítési munkák miatt azonban egyes vonatok utasait még mindig vonatpótló autóbuszok szállítják ezen a szakaszon.

Az Első Fertő-parti Almáspite Fesztivált rendezik meg szeptember 8-án Hegykőn. A biofesztiválon a szervezők régi, elfeledett almáspite receptek újbóli felbukkanását is várják.