CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 09., hétfő 10:49


A Nyugati Kapu heti hírei

Az ötmilliomodik
Dr. Gimesi Szabolcs polgármester is köszöntötte az ötmilliomodik határátlépőt Sopronban. A Tirolból érkező házaspár Franz és Ute Friedrich virágcsokrot és ajándékkosarat kapott.


Himnusz Sopronhoz
A soproni közgyűlés egyhangú igen szavazatával a város himnusza lett Soproni József zeneszerző Laudatio Scarbantiae Sopron dicsérete című műve. Szövegét Sarkady Sándor költő írta.

Zárva lesz az uszoda
Szeptember 15-ig karbantartási munkák miatt zárva tart a soproni Lővér uszoda.

Társulati ülés
A Győri Balett ma 10 órakor tartja évadnyitó társulati ülését a Győri Nemzeti Színházban.

Hétfőn becsengettek
Ismét megkezdődött az iskola a mintegy másfél millió diák és a több mint százhatvanezer pedagógus számára. Az iskolaév száznyolcvanhárom napos lesz, a június 15-e előtti pénteken fejeződik be.
 
Ajándék Kapuvárnak
Ritka ércpecsétet adott Kapuvárnak a városból elszármazott dr. Kiss Vámosi József. Az ereklyét – a régi vármegyék földjéből egy-egy porszemet őriz – októberben helyezik el a zászlótartó emlékműbe.

Kastélyprogram
Három kastélyra kiterjedő rehabilitációs program megindítását tervezi 2003-ban a Kulturális Örökség Hivatala. A gödőllői és a keszthelyi mellett a fertődi műemlék együttes helyreállítása igényli a legtöbb pénzt, több mint 10 milliárd forintot.
 

Lakásvásár 2002
Ezen a néven lesz kiállítás és konferencia szeptember 27. és 29. kö-zött a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen. A rendezvényen a lakáspiacról kaphat képet a nagyközönség és a szakma.

Itáliai évad
A nyári szünet után szeptemberben folytatódik Olaszországban a decemberig tartó magyar kulturális évad. Tizedikétől a római Quirinale Színházban bemutatkozik a Győri Balett is.

Ismerkedés az eszperantóval
A legkönnyebben megtanulható nyelv, az eszperantó  a témája annak a programnak, amelyre a soproni Dr. Wrenkh Közösségi Házba (Szent György u. 7.) várják az érdeklődőket, holnap 9 órára.