CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2002. szeptember 10., kedd 11:01


ZTE bravúr Budapesten

Focinapló - 2002. augusztus

Focinapló - 2002. augusztus

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

augusztus 5. A patinás Fiorentina gárdájától anyagi helyzete miatt megvonták a Serie A indulási jogát, így a csapatot visszaminősítették a 4. osztályba, a Serie C2-be. Érdekességnek számít, hogy szurkolói továbbra is kitartanak a csapat mellett, a Pisa elleni találkozóra 30.000 néző volt kíváncsi.

augusztus 7. Ha óriási szerencsével is, de továbbjutott a Zalaegerszeg csapata az NK Zagreb ellen. A találkozót Zágrábban több zalai szurkoló látta, mint hazai, mégis pár perc alatt már a Zagreb állt továbbjutásra. Azonban az utolsó percekben egy vitatott 11-essel a ZTE lépett tovább, jöhet a Manchester United !

augusztus 14. A Népstadionban 28.000 néző (telt ház, a stadion romos állapota miatt csak az alsó szinteket nyitották meg) elött a Zalaegerszeg hősiesen helytállva az utolsó percekig méltó partnere volt a Mancheseter Unitednek, a végén azonban csodával határos módon a ZTE lőtt gólt, és 1:0-ra megnyerte a találkozót. Egész Európa felfigyelt az eredményre!

augusztus 21. A mai naptól, mely Puskás Ferenc 75. születésnapja, a Népstadiont “Puskás Ferenc Stadion”-nak hívják a legendás játékos tiszteletére. Az MLSZ egy Magyarország-Spanyolország gálameccset rendezett ez alkalomból, mivel Puskás “Öcsi” korábban mindkét válogatottban pályára lépett. A mérkőzésen 1:1-es végeredmény született.

augusztus 27. A labdarúgásban még sincsenek csodák! A Manchester United az Old Trafford stadionban 5:0-ra átgázolt a Zalaegerszegen, teljesen kidomborodott a tudásbeli különbség ezen az összecsapáson. A ZTE-t mintegy 300 szurkolója kísérte el Angliába. A zalai gárda az UEFA kupában folytathatja, de továbbjutott itt még az Újpest és a Ferencváros is.

augusztus 30. Monacóban megrendezték az ez évi Szuper Kupát, itt a Bajnokok Ligája-gyöztes Real Madrid (mely Zidane, Roberto Carlos és Figo után Ronaldot is soraiban tudhatja) 3:1-re verte az UEFA-kupa győztes Feyenoord csapatát.