CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. szeptember 11., szerda 10:57


A biztonságos és barátságos utcák nemzetközi napja a Várkerületen

A biztonságos és barátságos utcák nemzetközi napja a Várkerületen

    Szeptember 22. az "autó nélküli utazás" népszerűsítéséről szól, amihez különféle programokat szerveznek szerte a világon, ezernél is több település, közöttük Sopron is.

    A közhiedelemmel ellentétben ez a nap nem az autóellenességről szól. Főleg nem azokról, akiknek valóban nem akad más szállítási lehetőségük mint saját autójuk.
    A városlakók többsége, de maguk az autósok is "megszenvedik" azt a zaj- és légszennyezést, azt az önpusztító köz- és zöldterület foglalást, amelyeket a gépkocsiforgalom okoz.
    Az Európai Unió 1999-től hivatalosan is felkarolta a röviden csak "autómentes napnak" hívott kampányt, amelynek rendezvényét Sopronban először rendezi meg a Polgármesteri Hivatal a Castanea Környezetvédelmi Egyesülettel közösen.
    A belváros lakóit és az üzlettulajdonosokat levélben keresik meg a szervezők, annak érdekében, hogy összefogással, közösen tegyenek valamint Sopron tiszta levegőjéért, a balesetmentes közlekedésért.

    Vasárnap kerékpáros felvonulás, gördeszka, görkorcsolya, BMX bemutató és ügyességi versenyek, kulturális és sportbemutatók stb. szórakoztatják a résztvevőket. Az Előkapu utcánál a színpadon ének, tánc, zene várja az érdeklődőket.
    A rendezvény délután két órakor zárul, amikor is a Sopron - Fertőrákos - Sopron útvonalon kerékpártúrára indulhatnak a kerekesek.
    A nemzetközi napot követően hétfőn a MTESZ székházban 16 órától szakmai előadássorozatra kerül sor.
    A szeptember 22-én 9 és 14 óra között zajló program részletei a plakátokon, szórólapokon, valamint a soproni médiákon keresztül teszik közzé a szervezők.
 


Sopron 2002. szeptember 22.

"Európai Autómentes Nap a legtisztább levegőjű magyar városért"

 

Kapcsolódó cikkek:

http://www.cyberpress.hu/article.php?id=4249
http://www.cyberpress.hu/article.php?id=4265
http://www.cyberpress.hu/article.php?id=265
http://www.sopron.hu/borostyan/2001november/amn.htm