CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 11., szerda 16:08


Az Ikva Rádió hírei


Új hetilap indul Sopronban. A “Soproni ÁSZ”, a Hűség Városának fóruma egyelőre hétezres példányszámban jelenik meg szeptember 26-tól. A kiadványt nemcsak az újságárusoknál lehet majd kapni, hanem színházban, sporteseményeken és az InterCity-ken is megvásárolható lesz a Hűség Városának hetilapja.

Szélpark létesül Sopronkövesden. A kivitelező Hungarowind Rt. napokon belül megkezdi a szükséges méréseket a Győr-Moson-Sopron megyei településen. A tervek szerint a turbinák 2004-re már áramot szolgáltatnak.

Ma kezdődik és szombatig tart a Faipari Szakkiállítás és Vásár a soproni Sportcentrumban.

Nemzetközi Határ menti Rádióamatőr találkozót rendez a Soproni Rádióamatőr Klub szeptember 13-án és 14-én pénteken és szombaton. A találkozó helyszíne a Brennberg-völgyi Ifjúsági Tábor.

A soproni vízellátás 110. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést és tanácskozást tartnak a szakemberek pénteken délután két órától a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. A hivatalos program előtt kiállítás nyílik a helyszínen, majd kitüntetéseket adnak át.

A Magyar Vöröskereszt Soproni Szervezete véradásra várja a Fogyatékosok Gyermekotthona munkatársait és a környék lakóit holnap 11.00-től 14.30-ig a Tómalom utcai intézményben.

Ingyenes japán nyelvoktatás indul ma 18.00 órától a Széchenyi Gimnáziumban. Az érdeklődőket 19-es terem

Első alkalommal országos sajtversenyt és nagyszabású sajtünnepet rendeznek a hónap közepén Vitnyéden. A kétnapos esemény látogatói a tervek szerint közel 100 féle sajtot kóstolhatnak meg, a szakmai programokon pedig a tejágazat jövőjéről tanácskoznak majd.