CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 13., péntek 12:44


Globex-per: folytatás januárban - Építészeti biennále - Városközpontiak napja - Hitvallás - Bábolnai gazdanapok - Szólt a bőgőkürt

A Nyugati Kapu heti hírei

Globex-per: folytatás januárban
Január huszonkettedikére halasztotta a Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiuma a  Globex Tervezési és Beruházási Rt., valamint a Hotel Rózsadomb Rt. (új nevén Domb Rt.) ügyének tárgyalását.

Építészeti biennále
Megnyitották a Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonját. Hazánkat Ferencz István, Nagy Tamás és Turányi Gábor képviseli a seregszemlén.

Városközpontiak napja
Ez a címe annak a holnapi rendezvénynek, amelyre a mosonmagyaróvári kulturális központba és egyéb helyszínekre várják a városlakókat. Délelőtt sportprogramok lesznek, főzőverseny kezdődik, délután kulturális bemutatókat tartanak. A napot utcabál és tűzijáték zárja.

Hitvallás
Az egyházmegye lapjának legutóbbi száma összeállítást közöl a kincstár kincseiből, képes beszámolót az almásfüzítői templomszentelésről, írást az igazság változékonyságáról, interjút Érsek Sándor kunszigeti plébánossal.

Bábolnai gazdanapok
Szerdán kezdődtek, szombatig tartanak a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok. Ma a mezőgazdasági gépesítésről rendeznek fórumot, lesz IKR-gépshow, holnap traktorhúzó bajnokság, lovasverseny és szántóföldi gépbemutató szerepel a programban.

Szólt a bőgőkürt
A szarvasbőgő Európa-bajnokságnak a csehországi Ohrada vadászkastélya  adott otthont. A versenyen Homolya László (Magyarország) győzött a szlovák Vladimír Kaderka és Robert Stencel előtt.

Fókuszban az agresszió
A Misszió új száma ezúttal az agresszióval foglalkozik. Néhány cím az evangélikus magazinból: Miért ütsz? Családon belüli erőszak, Médiaerőszak, A szeretet kényszere.

Művészeti iskola Kapuváron
Megkezdte működését a Harmónia Művészeti Iskola kapuvári tagozata a Fő téri volt óvoda épületében. Az iskolában táncot, népzenét és képzőművészetet oktatnak. A végzősök alapfokú művészetoktatási bizonyítványt kapnak.

A vadászati irodalomért
A vadászírók munkájának elismerésére hirdet pályázatot a Vadászati Irodalomért Alapítvány. Pályázni a tavaly júliustól idén december végéig megjelent, megjelenő  alkotásokkal lehet. Beadási határidő 2003. február 28. Cím: Köves István, 1111 Budapest, Bertalan u. 13. Telefon: 06-30-292-1401.

Kiállítás az Erdélyi Házban
Vasárnap 18 órától látható Varga Gyula és Jakab Antal székelyudvarhelyi fafaragó művészek kiállítása az Erdélyi Házban. A tárlatot Sz. Nagy Sándor festőművész nyitja meg. Megtekinthető szeptember 27-ig.