CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 18., szerda 16:01


Az Ikva Rádió hírei


A szakértők véleménye szerint jók a szőlőtermés kilátások a soproni borvidéken. A borvidékre jellemző kékfrankost szeptember végén kezdik leszedni, a napokban a korai érésű zenitet a piros veltelinit és a soproni leányka fajtájú szőlőt szüretelik. A jövő hét közepétől kezdik el a fehér fajták a jövő hét végétől pedig a zweigel felvásárlását.

A másfél milliós beruházás után megszépült Liszt Ferenc Konferencia Centrumban megindult a próbaüzem. A műszaki átadás október 10-én ér véget, de már a mintegy 7 ezer négyzetméteren szakmai programok zajlanak. Ezalatt az építők még pótolják a kisebb hiányosságokat, a műszakiak pedig működés közben igazítanak az értékes berendezéseken. A nagyközönség az október 25-i ünnepélyes átadás után tekintheti meg a megújult épületet.

Az MSZP polgármester-jelöltje, Walter Dezső meghívására szerdán 17.00 órakor Sopronban tart nagygyűlést Medgyessy Péter. A miniszterelnök a Fő téren várja majd az érdeklődőket. Rossz idő esetén a GYIK-ban tartják a programot.

Életmód Klub alakul Sopronban. Az első találkozóra csütörtökön 17.30-kor várják az érdeklődőket a Gyermek és Ifjúsági Központba. Gyógyszer és természetes alternatívák címmel dr. Pfeifenrót Anna természetgyógyász tart előadást. Érdeklődni lehet Németh Veránál a 312-925-ös telefonszámon.

Szélpark létesül Sopronkövesden. A kivitelező Hungarowind Rt. napokon belül megkezdi a szükséges méréseket a Győr-Moson-Sopron megyei településen. A tervek szerint a turbinák 2004-re már áramot szolgáltatnak.

A Magyar Vöröskereszt Soproni Szervezete véradásra várja szeptember 19-én, csütörtökön 7.00-11.00 a Sopronkőhidai Büntetés Végrehajtó Intézet hivatásos állománya és a Szövőgyár dolgozói adhatnak vért. A megadott időpontokon kívül a Vöröskereszt és a Vérellátó Intézet munkanapokon 8.00-14.00 óra között a Győri út 15 szám alatt a Véreláttó Intézetben várja véradásra a soproniakat.