CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 21., szombat 15:21


Az Európai Autómentes Napon GYSEV nyílt nap - Vasárnapi toronyzene - Gázláng gyúlt Répceszemerén - A magyar dráma napja - Hatodszor: Soproni Jótékonysági Rotary Bál

Hírek, események

GYSEV nyílt nap 2002.szeptember 22-én, az  Európai Autómentes Napon a tisztább környezetért
A Győr – Sopron – Ebenfurti Vasút Rt. célja a kor követelményeinek  megfelelő, kulturált, a környezetet kímélő szolgáltatás nyújtása az utazóközönségnek. Ezért az Európai Autómentes Nap alkalmából  az alábbi szolgáltatásokkal csatlakozik a városi programokhoz:
A GYSEV mindkét magyar vonalán (Győr - Sopron, valamint Szombathely – Sopron között) díjtalanul szállítjuk a kerékpárokat a hivatalos menetrendben kerékpárszállításra meghirdetett vonatokon.
Ingyenes utazást biztosítunk a menetrendszerinti vonatokon Soprontól Fertőbozig, valamint  a Széchenyi Múzeumvasúton mindkét irányban.
Sopron Állomáson  9 –14 óra között nyílt napot  rendezünk. Ennek keretében vasúti járműkiállítás lesz az I.vágányon, ahol többek között a vasút legújabb büszkesége a Taurus nagyteljesítményű mozdony is látható lesz.
Az egyik kiállított vasúti kocsiban prospektusokkal, információs anyagokkal, játékokkal várjuk a látogatókat.
Szeretettel vár minden érdeklődőt a Győr – Sopron – Ebenfurti Vasút Rt.

Vasárnapi toronyzene A Soproni Juventus Koncertzenekar toronyzenét ad a soproni Tűztoronyból, vasárnap, 22-én 11 órakor.

Gázláng gyúlt Répceszemerén  Csér, Csáfordjánosfa és Répceszemere községekben kiépült a gázelosztó hálózat, ezzel Győr-Moson-Sopron megyében teljeskörű lett a települések gázellátása. Répceszemere legidősebb polgára, a 91 éves Horváth József gyújtotta meg a gázlángot a megye utolsó ünnepélyes gázlángyújtásán szeptember 18-án, szerdán Répceszemerén, a kultúrházban, a helyi önkormányzatok vezetői, a kivitelezők és a gázszolgáltató cég felelősei – Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke jelenlétében.
A beruházás összértéke  72 millió forintnál több, amelyhez a megyei területfejlesztési tanácstól 25 millió, míg a gázszolgáltató több mint 25 millió forinttal járult hozzá. A lakosság háztartásonként 95 ezer forinttal járult a közműfejlesztéshez, amely összegre  5–10 éves futamidejű, kedvezményes kamatozású hitellehetőséget is igénybe lehetett venni.

A magyar dráma napja: szeptember 21. Madách Imre Az ember tragédiája című művének ősbemutatójára emlékezve szeptember 21-dike 1984 óta a magyar dráma napja, az ünnephez a hagyományok szerint az idén is számos budapesti művészeti esemény kapcsolódik. A drámai költeményt 119 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 21-én mutatták be a Nemzeti Színházban.

Hatodik alkalommal szervezi meg a Soproni Jótékonysági Rotary Bált december 7-én. Perkovátz Tamás a Rotary Club Sopron soros elnöke elmondta, a nemzetközi szervezet elsődleges célja a rászorulók megsegítése. A hátrányos helyzetűekre, az önhibájukon kívül a társadalom perifériájára szorulók megsegítésén munkálkodnak a rotrysok. A december hetedikei bál bevételét három fontos területre – Liszt Ferenc doborjáni házában magyar feliratok elhelyezésére, a vendéglátást tanulók segítésére, és rászorulók karácsonyi ajándékozására – szánják.