CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 23., hétfő 16:20


Szeptember 25-én, 9 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban:

IV. Soproni Mentálhigiénés Napok

Szeptember 25-én 9 órakor a soproni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkájáról szóló előadással kezdődnek el a negyedik alkalommal megrendezett Soproni mentálhigiénés Napok, amelyek ezúttal a Regionális KEF-találkozónak is helyet adnak.



IV. Soproni Mentálhigiénés Napok 2002


A Mentálhigiénés Napok célja mentálhigiénés szemléletadás pedagógusoknak. A drogprevenciós munka segítése a pedagógusok, a segítő foglalkozásúak és a szabadidő-szervezők körében, a szülők bevonása a prevenciós munkába. Az esemény résztvevői: a Nyugat-Dunántúl pedagógusai, segítő foglalkozásúak, szabadidőszervezők, bűnmegelőzési szakemberek, szülők.
A résztvevők különböző, általuk kiválasztott előadásokat hallgathatnak majd. Az előadások jellege is inkább műhelymunka szerű, lehetőséget adva egy-egy módszer eljárás bővebb megbeszélésére.

Mentálhigiénés Napok nyilvános programja keretében láthatják a Rögtönzések Színháza előadását. A Rögtönzések Színháza olyan improvizációs színházi forma, ahol a közönség tagjai történeteket, álmokat, fantáziákat mesélnek el az életükből. A társulat tagjai ezeket a történeteket elevenítik meg egyjátékmester irányításával.
A Rögtönzések Színháza alkalmazható színházban, iskolákban, szervezetekben, kórházakban. Megerősíti a személyes élmények jelentőségét és méltóságát, közelebb hozza egymáshoz a nézőket, és lehetővé teszi, hogy életüket egy más perspektívából lássák.
A Rögtönzések Színháza a Nemzetközi Playback Színházi Hálózat tagja. Társulata pszichológusokból, pszichiáterekből és szociális munkásokból áll. Mindannyian foglalkoznak pszichodrámával is. Előadásaikon a morénoi pszichodráma és a Jonathan Fox-féle playback technikai elemeket ötvözik.

Részletes program a www.sopron.hu/program oldalon olvasható

-na-