CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 24., kedd 15:37


Szobor Kossuthnak - Széchenyi Rómában - Nemzeti erdőstratégia - Játékok jövője - Új magyar plébános - Mondom és mutatom - Nyalizzunk inkognitóban - Ombudsmani vizit - Fertőbozi emlékmű - Irány a ház!

A Nyugati Kapu heti hírei

Szobor Kossuthnak
A város díszpolgárára emlékeztek születésének kétszázadik évfordulóján Győrött. Volt kiállítás, tudományos konferencia, majd felavatták Szórádi Zsigmond szobrászművész Kossuth Lajos és felesége, Meszlényi Teréz című alkotását.

Széchenyi Rómában
A Hídemberrel nyitották meg a Római Magyar Filmnapokat. Az olasz közönség Bereményi Géza alkotását lelkes tetszésnyilvánítással fogadta. Az ünnepi vetítésen ott volt a játszó személyek közül Eperjes Károly és Kováts Adél is.

Nemzeti erdőstratégia
Az erdészeti és faipari kiállításon meghirdették a nemzeti erdőstratégiát. A tervek szerint 2050-re Magyarország erdősültsége eléri a huszonhat-huszonnyolc százalékot

Játékok jövője
Játék-hagyomány címmel lesz konferencia szeptember 27. és 29. között a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeumban. A rendezvény célja a múlttal való számvetés mellett, hogy megfogalmazódjék egy jövőkép a játék-kultúrában.

Új magyar plébános
A Szatmámémetiböl származó, a Stuttgartban élő katolikus magyarok papja, Horváth János lett az alsóőri magyarok plébánosa. A nyugdíjba vonult Galambos Iréneusznak a plébánián alakítottak ki önálló lakrészt.

Ombudsmani vizit
Szeptember végén háromnapos látogatást tesz a megyében az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és általános helyettese.Lenkovics Bamabás és Takács Albert kinevezése óta először vesz részt vidéki bejáráson.

Fertőbozi emlékmű
Átadták Fertőbozon az Orbán kormány ajándékát, a Hűségemlékművet, Friderics Ciprián szobrászművész alkotását. Az emlékműre felkerült az 1921-es népszavazásban részt vett települések címere is.

Irány a ház!
Kézműves csoportfoglalkozásra várják a gyerekeket a soproni Bán János Katolikus Közösségi Házba. A rendezvény 26-án (csütörtök) 17 órakor kezdődik.