CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 25., szerda 13:17


A város térben és időben: konferencia- Magyar Elektrotechnikai Vándorgyűlés- Soproni Evangélikus Gyülekezet Öregek Otthona: alapkőletétel- Szövetség Sopronért Egyesület gyűlése -IV. Mentáhigiés Napok

Hírek, események

A város térben és időben címmel a Soproni levéltár tudományos konferencián emlékezik meg Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulójáról. A megyeházán tartott rendezvény, amelyről a cyberpress oldalain is beszámolunk, Sopron város 725. évének gazdasági, társadalmi, kulturális életének jelentős  mozzanataira világít rá. A rendezvényt követően ma délután nyílik meg a soproni Lábasházban a Soproni Múzeum szervezésében a Kincseink című, helytörténeti kiállítás. További részletek a Programajánlónkban.

Magyar Elektrotechnikai Vándorgyűlésnek ad helyet a Liszt Ferenc Kulturális és Konferenciaközpont. A ma kezdődő kétnapos, kiállítással egybekötött rendezvény mottója: "A mérnök környezete - a környezet mérnöke". A 102 éves Magyar Elektrotechnikai Egyesület eseménysorozatán résztvevő szakemberek többek között a liberalizált energiapiacról, annak jogszabályi környezete kérdéseiről is tanácskoznak.

A Soproni Evangélikus Gyülekezet Öregek Otthona alapkőletételére kerül sor szeptember 26-án, 16 órakor a Eötvös Gimnázuim kertjében. Az alapkőletétel ünnepi eseményén résztvesz Ittzés János a Dunántúli Evangélikus Egyházkerület püspöke, Jankovits Béla az egyházmegye esperese.

Szövetség Sopronért Egyesület gyűlése 2002.szeptember 26-án, csütörtökön 18.00 órakor a Vas-és Villamosipari Szakközépiskola aulájába, találkozóra hívja Sopron választópolgárait Dr. Szekeres Csaba a Szövetség Sopronért Egyesület polgármesterjelöltje.

IV. Soproni Mentáhigiénés Napok rendezvénysorozata kezdődött ma a Gyermek- és Ifjúsági Központban.A rendezvény egyben a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok regionális találkozójának is helyszíne. A részletes Programot megtalálható a Programajánlóban, a rendezvényről tudósítással is jelentkezünk.