CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 25., szerda 15:03


Az Ikva Rádió hírei


Bizakodók a borosgazdák és feldolgozók, mert megnőtt az igény a a jó minőségű soproni szőlő iránt. A fagykárok és a különböző betegségek miatt mintegy 20 százalékkal kevesebb a a termés országosan. Az előzetes felmérések szerint az idén egyetlen szem szőlő sem vész kárba, mert a nagy felvásárlók a szerződött mennyiségen felül is átveszik a termést. Ez igaz mind a kékfrankosra, mind pedig a fehér szőlőre.

Megkezdődött a cukorrépa kampány a Petőházi Cukorgyárban, ahol a következő időszakban kb. 540 ezer tonna répa feldolgozását tervezik. A nyár eleji aszály miatt a termés hektáronként kb 36 tonna.

Ma délután 4 órától a Káposztás utcában a MATÁV Sopron, NB I-es futball csapata a ZTE együttesét fogadja.

Mától rendezik meg a Gyermek és Ifjúsági Központban, immár negyedik alkalommal, a Soproni Mentálhigiénés Napokat. Idén a központi téma a drogmegelőzés.

A Soproni Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy mától a Jereván ltp.-Plaza gyalogos híd átépítés miatt várhatóan másfél hétig zárva lesz. A több, mint másfél millió forintos beruházással új pilléreket kap a híd és meg is szélesítik.

A Soproni Polgárőr Egyesület csatlakozott az országos akcióhoz, mely "Polgárőr Bűnmegelőzési Hónap" címmel, október 15-ig tart. Az egyesület tagjai fokozottan ügyelnek a közlekedés, az erdők, tavak, üdülő övezetek biztonságára, a gyermekbalesetek és a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények megakadályozására, ezen időszakban.

Október 4-én pénteken ülést tart Győr-Moson-Sopron megye Közgyűlése. A képviselők -többek között-, meghallgathatják a Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetőjének beszámolóját az elmúlt időszak tapasztalatairól. Firtl Mátyás, a közgyűlés alelnöke ismerteti majd azt a hosszabb távú tervet, amely a kábítószerek terjedésének megakadályozására vonatkozik.