CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2002. szeptember 27., péntek 16:53


Dr. Gimesi Szabolcs értékelte a ciklus négy és polgármestersége nyolc évét

Cikluszáró – de mégsem az utolsó közgyűlés

Cikluszáró – de mégsem az utolsó – közgyűlés

    Tegnap délután a Vármegyeháza dísztermében délután három órakor kezdődött meg - a mostani ciklus számára utolsónak vélt - rendkívüli közgyűlés, melyre hat napirendet terveztek a képviselők.
 

Dr. Payer Erzsébet, Tengerdi Antal, Ágota Gábor alpolgármesterek, Dr. Gimesi Szabolcs polgármester, Koltai Miklósné Dr. jegyző, Dr. Tölli Katalin aljegyző

    Az első döntések rövid idő alatt megszülettek, úgy mint a Domb Rt. alapító okiratának módosítása, az Ötvös u. 10. szám alatti ingatlan elidegenítésének feltételei, valamint a régió csatornázási és szennyvíztisztítási programjával kapcsolatos támogatási szerződés aláírásnak jóváhagyása. Ezt követően azonban a képviselők zárt ajtók között tárgyalták a Sopron távhőellátásnak korszerűsítéséről szóló előterjesztést, amely több mint egy órás vitát eredményezett. A zárt ülés után kihirdetett határozat szerint, a Sopron távhőellátó rendszer korszerűsítésére kiírt pályázat győztese a KIPCALOR Kft lett azzal a feltétellel, hogy 8 napon belül pótolja a hiányosságokat és előkészíti a szerződéstervezetet. Ez utóbbi aláírása önkormányzati döntés, ezért még egy alkalommal rendkívüli közgyűlésre kerül majd sor.

    A hátralévő napirendek között szerepelt az ipari park pályázati lehetősége, amely inkubátorház működésére megszerezhető támogatásra irányult. Ezzel egyetértettek a képviselők.
 

Sopron város képviselőtestülete

    A következő napirendet - amely az önkormányzat, az ipari park és az ausztrál befektető közötti szerződéssel volt kapcsolatos - zárt ülésen tárgyalta a képviselő-testület, s miután kiderült, hogy a napirendet a jogi és ügyrendi bizottság nem tárgyalta, az előterjesztő visszavonta a javaslatot.
    Ezek után a meghívó szerint öt órára meghirdetett szeptemberi rendes közgyűlés némi késéssel kezdődhetett. A testület ekkor napirendként csak dr. Gimesi Szabolcs polgármester úr cikluszáró értékelését hallgatta meg, majd ezt követően a frakcióvezetők értékelték a testület elmúlt négy évi munkáját.

Értékelt a polgármester....
és a frakcióvezetők:
Abdai Géza
Bolyki László
Hegyi Ferenc, 
Szász Lajos
Vig Péter

Koltai Miklósné dr. jegyző a hivatal nevében köszönte meg a képviselők munkáját.

A Polgármester ajándékkal is kedveskedett a képviselőtársaknak, és a hivatal vezetőjének.

-nzs-