CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 28., szombat 11:24


Ingyenesen látogathatók a Nemzeti Parkok- Kézművesremekek a kamarában- Határnyitás Ágfalván- Felhívás megyei képzőművészeti tárlatra- Találkozó a Korunk folyóirat szerkesztőivel

Hírek, események

Ingyenesen látogathatók a Nemzeti Parkok. Szeptember 28-án és 29-én a nemzeti parkok kijelölt bemutató helyei a szeptember 27-i turizmus világnapja alkalmából ingyenesen látogathatók. A magyarországi 10 nemzeti park egyes helyszínein az ingyenes belépésen túl programok is várják a látogatókat. A turizmus világnapján minden évben más és más értékeket ajánlanak a lakosság figyelmébe. Idén a védett természeti és hagyományos kulturális értékek megismerése, az ökoturizmus kerül előtérbe.
A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban az érdeklődők 9 órakor a Kócsagvárból induló szakvezetéssel a park madárvilágával és a sziki növényzettel ismerkednek meg.
 További információk a www.itthon.hu internetes címen érhetők el.

Kézművesremekek a kamarában Kézművesremekek címmel tárlat nyílik ma a Kereskedelmi és Iparkamara Deák tér 14. szám alatti székházában. Hagyományteremtőnek szánja a kamara a Szent Mihály napi szokásokat és kézműveshagyományokat felelevenítő rendezvényét, amelyen Horváth Lajos nyit meg.

Határnyitás Ágfalván Ideiglenesen megnyitják a gyalogos és kerékpárforgalom előtt a B 20-as határjelnél található ágfalvi határátkelőt. Szeptember 29-én, vasárnap 9-20 óra között lesz nyitva az osztrák és  magyar részről, vízummentes állampolgárok számára az átkelő.

A Korunk folyóirat főszerkesztőivel szervez találkozót a Soproni Erdélyi Kör. Hétfőn, délután 6 órakor Dr. Kántor Lajos, Kántor Erzsébet és Kovács Kis Gyöngy történész Az erdélyi magyar stratégia és a XXI. század "Korunk"-ja címmel tart előadást a Fövényverem u. 15. szám alatti Erdélyi Házban.

Felhívás megyei képzőművészeti tárlatra. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és Sopron Megyei Jogú város Önkormányzata Győr-Moson-Sopron megyében élő, illetve a megyéből elszármazott képzőművészeknek pályázatot hirdet. A művek beadásának időpontja: 2002. október 1. (kedd) 10-16 óra között. Az alkotásokat a fenti időpontban Sopronban a Petőfi téri Festőteremben lehet  leadni.A pályázat beadásának feltételei és további részletek a http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=5909 internet címen találhatók.