CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. szeptember 30., hétfő 02:43


Október 1: a Zene Világnapja- Fórum polgármesterjelöltekkel a kamarában- Széchenyi-kártya- GYIK-programok a héten- DIÁK DRÓT Ifjúsági Kortárssegítő Telefonszolgálat

Hírek, események

Október 1: a Zene Világnapja A zenét 1975 óta - Yehudi Menuhin és az UNESCO zenei tanácsának a felhívása alapján - ünneplik a világban október 1-jén. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége ez alkalomból 1975 óta minden évben koncertsorozatot szervez.
A Zene Világnapja tiszteletére a fertődi Esterházy kastélyban 17.30 órakor a Boglya Népzenei Együttes hangversenye kezdődik, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a Filharmónia bérleti hangversenyen Vásáry Tamás zongoraestjére várják a zeneszeretőket. Műsoron: Beethoven: B-dúr (Hammerklavier) szonáta, Bach: Goldberg-variációk.

Fórum polgármesterjelöltekkel a kamarában A Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara polgármester-jelölteknek fórumot szervez. Október 8-án, kedden, 15 órára várják a Deák téri székházba a fórumra mindazokat, akik tájékoztatást szeretnének kapni a polgármesterjelöltek várost érintő helyzetértékeléséről és terveiről. A fórumon a szervezők szándéka szerint a gazdaság szereplőinek is lehetősége lesz javaslatait, észrevételeit a polgármesterjelöltek részére elmondani.

Széchenyi-kártya A vállalkozás megbízhatóságát jelképező Széchenyi-kártya nemzetközileg is elfogadott Mastercard típusú üzleti bankkártya. Segítségével a vállalkozók egyszerű eljárással, gyorsan juthatnak kedvezményes kamatozású, állami támogatást élvező hitelhez. A Szécsnyi-kártya és a hozzá kapcsolódó hitel a vállalkozás tagsága szerinti területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a VOSZ megyei irodáiban igényelhető.
Sopronban a Kereskedelmi és Iparkamara Deák tér 14. szám alatti irodájában lehet Széchenyi-kártyát igényelni. Információt a kamara munkatársai a 99/523-570-es telefonszámon adnak.

GYIK-programok a héten A Gyermek- és Ifjúsági Házban október 1-én 18.00 és 20.00 óra között természetgyógyász előadásra várják az érdeklődőket. Október 2-án, szerdán 14.30 órakor Rendhagyó népzenei óra kezdődik. Október 4-én, pénteken 16.00 órkor Állatok Napja vetélkedőre kerül sor, 10.00-15.00 óra között pedig a Foltvarró klub tartja tevékenységét.
 

DIÁK DRÓT  Ifjúsági Kortárssegítő Telefonszolgálat Bármilyen lelki gonddal, kérdéssel névtelenül és ingyenesen hívhatod! Hétfőn, kedden és szerdán 18.00 és 20.00 óra között: 06/80/505-002