CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. oktĂłber 01., kedd 16:38


Az Ikva Rádió hírei


Bemutatták a polgári összefogás programfüzetét. A polgármester-jelölt, Dr. Molnár Ágnes elmondta: a kiadványt rövidesen minden soproni postaládába szeretnék eljuttatni. A kiadvány olyan elemeket tartalmaz, amelyeket a soproniak javaslatai alapján szakértők dolgoztak ki. A legfontosabb kérdéseket, mint pl. az ipari park helyzete, valamint az illegális szemétlerakók megszűntetése, 74 pontban foglalták össze a füzetben. A program továbbra is nyitott, ahhoz bárki csatlakozhat, és ötleteit elmondhatja a képviselő-jelöltek fórumain, vagy a Fidesz-irodában.

Elmarad a polgármester választás Fertőhomokon. A település polgármestere nem kívánt indulni és kihívói sem akadtak a Fertő-parti településen. A választást így 2003-ban tartják Fertőhomokon, addig a jelenlegi polgármester vezeti az tovább a települést.

Tűz ütött ki tegnap egy fertődi sertéstelepen. A lángokban 1100 fiatal állat pusztult el, a kár az első felmérések szerint mintegy 20 millió forint.

Október 2-án szerdán 18.00 órától választási nagygyűlést tart Sopronban Csurka István, a Magyar Igazság és Élet pártjának elnöke. A rendezvénynek a Vas és Villamosipari Szakképző ad otthont.

A Jereván ltp.-Plaza gyalogos híd átépítés miatt várhatóan október 5-ig zárva lesz. A több, mint másfél millió forintos beruházással új pilléreket kap a híd, amely a munkálatok után szélesebb is lesz.

A Soproni Polgárőr Egyesület csatlakozott az országos akcióhoz, mely "Polgárőr Bűnmegelőzési Hónap " címmel,október 15-ig tart. Az egyesület tagjai fokozottan ügyelnek a közlekedés, az erdők, tavak, üdülő övezetek biztonságára, a gyermekbalesetek és a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények megakadályozására, ezen időszakban.

A Fiatalokkal Európáért Alapítvány oklevelet adó, uniós képzést indít középiskolásoknak: "Felkészülten Európában" címmel. Érdeklődni Kozma Adrienn-nél a következő telefonszámon lehet: 06-30 2381260.