CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. oktĂłber 01., kedd 18:58


Megyei Jogú Városok Szövetsége Környezetvédelmi Bizottságának ülése Sopronban

Megyei Jogú Városok Szövetsége
Környezetvédelmi Bizottságának ülése Sopronban

    A október 1-én tartotta a ülését a Megyei Jogú Városok Szövetségének Környezetvédelmi Bizottsága városunkban, amelynek dr. Gimesi Szabolcs, Sopron város polgármestere az elnöke.

    A CyberPress kérdésére, dr. Gimesi Szabolcs röviden értékelve a bizottság négy éves munkáját elmondta: Budapesten kívül a megyei jogú városok szembesülnek leginkább a környezetszennyezéssel és ennek megfelelően a környezetvédelem problémájával. A bizottsági munka a szakmai állásfoglalás, valamint  a minisztériummal való kölcsönös egyeztetés  kitűnő színtere volt.
    A bizottság tagjai véleményezték az aktuális törvényeket, jogszabályokat. Sor került a városok közötti tapasztalatcserére, amelyek között arról is, ahogyan  egy-egy vitás kérdést más önkormányzatok hogyan oldottak meg.
- A Környezetvédelmi Bizottság mai ülésén városunk ismertette a zajvédelem területén tett lépéseit, és kezdeményezte, hogy készüljenek az ország más településein a  Sopronban már elkészítettekhez hasonló  zajtérképek.
    A ciklus utolsó bizottsági ülésén nem estünk abba a hibába, hogy meghatározzuk az új bizottság feladatkörét. Javaslatot tettünk arra, hogy az eddigi működési elvet – a negyedévenkénti ülésezést, az ülésenként változó színhelyet – az utódaink is tartsák meg.
Az ülés zárásaként, Papp Erika a Megyei Jogú Városok Szövetségének nevében ajándékkal köszönte meg dr. Gimesi Szabolcsnak a négyéves munkáját.
N.Á.