CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2002. oktĂłber 02., szerda 20:38


Önkormányzati támogatás a rendőrségnek

Önkormányzati támogatás a rendőrségnek

A Városházán ma írták alá azt a szerződést, amelyben a város önkormányzata 2.500.000  forintot a Megyei Rendőr-főkapitányságon keresztül a Soproni Rendőrkapitányság rendelkezésére bocsát.

Az önkormányzat tette mindezt a városban a közrend és közbiztonság erősítése érdekében, a közterületi rendőri jelenlét növelésével összefüggő rendőri túlórák ellentételezése céljából.
A megyei illetve városi rendőrkapitányság a támogatásért fejében vállalja, hogy a közrend és közbiztonság fenntartása, az állampolgárok közbiztonság érzetének erősítése érdekében, szabadidős rendőrök bevonásával járőrszolgálatot működtet és fokozottabb rendőri jelenlétet biztosít Sopron Megyei Jogú Város területén.
A közlekedésbiztonság további javítása érdekében fokozza a közúti ellenőrzéseket és a közlekedés biztonságát veszélyeztetők kiszűrését.
A megállapodás aláírásával egy időben került sor annak a Peugeot 307 Break Presence típusú személygépkocsinak az ünnepélyes átadására, amelyet a soproni "Alapítvány a Közbiztonságért" civil szervezet, valamint három soproni vállalkozás ajánlott fel a rendőrkapitányság részére.

NZS