CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. október 03., csütörtök 20:19


Sopron az ezredfordulón

Sopron az ezredfordulón

A Juhász Kft. másfél éves munkával a millenniumi eseményekhez kapcsolódva állította össze reprezentatív kiadványát, amelyet Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725. jubileumi éve tiszteletére idén meg is jelentetett . A szerkesztők szándéka az ezredforduló városáról szóló információk olvasmányos módon való megfogalmazása volt, külön figyelmet szentelve a rendszerváltozás utáni tizenkét évnek.

Dr. Gimesi Szabolcs Bertáné Szita Myra szerkesztővel és Juhász Attilával a felelős kiadóval

Külön fejezetekben mutatkozik be Sopron a találkozások, a bor, a hűséges és tettre kész polgárok városa, múlt, jelen, jövendő viszonylatában a város gazdasága. "Újabb anyaggal gazdagították Sopron kultúráját a kiadvány készítői" - mondta az ünnepi bemutatón Dr. Gimesi Szabolcs polgármester, hangsúlyozva, hogy a kiadvány jó példája annak, ahogyan a jó vállalkozó egyben a város jó polgára, hiszen a kiadó a könyv bevételének egy részét jótékony célra – a Tóth Antal Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakközépiskola és Kollégium (siketek iskolája) támogatására – ajánlotta fel. A szép, igényes szerkesztésű, kétnyelvű – magyar és angol – könyvben soproni cégek, vállalkozások, alapítványok, intézmények bemutatkozó oldalai is helyet kapnak.


Juhász Attila ügyvezető igazgató a legújabb Sopront bemutató kiadvánnyal

A szerkesztők megfogalmazott szándéka szerint a jelen millenniumi könyv feladata: "őszintén, híven a valósághoz bemutatni városunkat Kiadványunkból kicsendül a város szeretete, a gazdasság fontosságának elismerése és annak felismerése, hogy Sopron báját, hangulatát és szépségét polgárai cselekvőképességének köszönheti".
.    ...akik között – tesszük hozzá mi – ott vannak azok is, akik immár hat éve a város hivatalos honlapját a www.sopron.hu oldalt – a virtuális világ Sopronját – nap mint nap a város iránti elkötelezettségből, szerkesztik, és amelyet mindazok igen nagy számban és kedvvel látogatnak (és bizonyára látogatnának), akiknek a kiadvány angol nyelvű fordítása készült.
    Már már ezért is kívánjuk, hogy egy újabb, kiegészített kiadást is megérjen a Sopron az ezredfordulón kiadvány.

T.É.