CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. október 03., csütörtök 22:10


Értelmi fogyatékosok és segítőik támogatását vállalta a megye

Együttműködési megállapodás- először egy megyei civil szervezettel

Együttműködési megállapodásban vállalta a megye az értelmi fogyatékosok és segítőik támogatását

    Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke és Tóth Jánosné az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Érdekvédelmi Szövetsége ( ÉFOÉSZ) megyei titkára október 2-án írták alá azt az együttműködési megállapodást, amely az arra rászoruló értelmi fogyatékosok részére elsősorban erkölcsileg, másrészt anyagilag támogatást biztosít.
    A Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 84/2002. (VI. 21.) sz. határozatában - a közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott önként vállalt feladatára hivatkozással - döntött az Együttműködési Megállapodás megkötéséről. A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés önként vállalt feladatai között szerepel az, hogy támogatja a társas életre szerveződő közösségek tevékenységét, a lakosság életmódjának javítását szolgáló célok megvalósítását. Ennek a feladatvállalásnak egyik pozitív példája az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) évek óta fennálló eredményes kapcsolat.
    Az együttműködési megállapodás értelmében – amely a megyei közgyűlés jóváhagyásával válik érvényessé – többek, között, az ÉFOÉSZ szakmai programjait támogatja a közgyűlés, amelyekhez az ÉFOÉSZ üdülési költségeihez való hozzájárulás, ingyenes teremhasználat is hozzátartozik.
    Jelentős az esemény, mert egy megyei civil szervezet és a megyei önkormányzat közötti hivatalosan is létrejött első megállapodás a Bárczi iskolában tegnap az ÉFOÉSZ és MÖK által megkötött.