CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. oktĂłber 05., szombat 23:52


Polgári körök tagjai a belvárosban takarítottak

Polgári körök tagjai a belvárosban takarítottak

    A soproni polgári körök Sopron megtisztítása érdekében akciót indítottak, amely éppen a városháza falai alatti szemét eltakarításával kezdődött.
    Május óta körülbelül negyven-ötven polgári kör alakult Sopronban, amelyek tagsága a polgári-nemzeti értékek erősítése mellett konkrét célok elérése – például táj- és környezetvédelem – érdekében is tevékenykedik.

Szombat délután a soproni polgári körök közel tizenöt tagja seprűvel, gereblyével, szemeteszsákkal felszerelkezve, amint akciójuk célját megfogalmazták, "a város elhanyagolt területeinek megtisztítását tűzték ki feladatul".
- Önmagáért beszél a tény, hogy ez a szemetes terület éppen a soproni Városháza fala mentén, a történelmi belváros római-kori és középkori feltárt területén található - mondták a résztvevők, akik hozzátették: szimbolikusnak szánták azt, hogy a rend teremtésére irányuló akciót éppen a város központjában, a városháza tövében kezdték el.
 
A felvétel a várfal tövében készült  takarítás előtt,
közben, és...
 a takarítás után.

    Több mint két órán keresztül dolgoztak a programban résztvevő soproniak, akik saját kezűleg végezték el a városüzemeltetés és egy-két tulajdonos – a felgyűlt szeméthalmaz tanúsága szerint régóta hanyagolt – feladatait. Az összegyűjtött szemetet az akcióban résztvett soproniak elszállítatták. Az akción, amely a közeljövőben a játszóterek, kirándulóhelyek tűzrakóhelyeinek megtisztításával folytatódik részt vett a Fidesz-Polgári Összefogás polgármesterjelöltje, Dr. Molnár Ágnes is. A soproni polgári körök több tagja elmondta, hogy a politikamentes, önszerveződéssel alakult körök, a meghirdetett város- és környezete megtisztítását célzó akcióikkal példát mutatnak mindenkinek arra, hogy nem beszélni kell arról, hogy mi a teendő, hanem tenni kell, azt, amire Sopronban szüksége van.

"Mi szeretjük a városunkat" - viselték a feliratot ruházatukon a belvárost takarító polgári körösök.
    Lantos Péter, Cser Borbála, Lőrincz-Véger Judit, Simon Lajosné, polgári körök tagjai beszámoltak arról, hogy a polgári körök minden hónap utolsó csütörtöki napján, 19 órakor a Halász utca 38. szám alatti Bán János Római Közösségi Házban tartják összejövetelüket, amelyre mindenkit szeretettel várnak, ugyanúgy, mint a további a város és környezete rendebetétele céljából szervezett akcióikra.
(v)